Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Naličje najveselijeg doba

Tamnija strana Božića: Blagdane s obitelji neće provesti tisuće ljudi, a stres može izazvati i jedna vrlo jednostavna stvar

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Beskućnici, samci, oni koji su prekinuli vezu i oni koji imaju financijskih problema, najpogođeniji su blagdanskom depresijom.

Blagdanska depresija svake godine obuhvaća sve više ljudi.

Gotovo 2000 beskućnika u Hrvatskoj ove blagdane neće provesti u krugu svojih obitelji, a oni su i jedna od skupina koja ima najmanje, ako uopće, razloga za radost u ovo doba godine koje se često smatra najveselijim razdobljem.

Ilustracija Infografika (Foto: Stjepan Banovic/Pixsell)

Najviše prekida veza ima uoči i nakon blagdana, pokazuje statistika, a blagdanska depresija obuhvaća svake godine sve više pojedinaca pri čemu su najpogođeniji upravo samci, i to oni koji su prekinuli vezu.

Premda se neke stvari, poput sreće i zdravlja, ne mogu kupiti novcem iako u rješavanju problema povezanih s njima novac itekako može pomoći, malo razloga za smijeh u ovo doba godine, ali i inače, imaju oni koji se muče s financijskim problemima.

S druge strane, kupnja darova može biti vrlo stresna za organizam, kao i pretvaranje da ste oduševljeni poklonom.

Pročitajte i ovo Ilustracija 12 mjeseci Božićne lampice, socijalni leptirići i lijek nadohvat ruke: "Nismo svi isti, ali jedna potreba svima nam je zajednička''

Pročitajte i ovo Pavao Vujnovac - 1 U razgovoru s Hrvojem Krešićem EKSKLUZIVNO Pavao Vujnovac za Dnevnik Nove TV: ''Izvršna vlast treba ljude kao što sam ja. Pogriješio sam kad sam posudio novac HDZ-u"

Uoči Božića raste i prodaja i konzumacija alkoholnih pića, a također se u ovo vrijeme proizvede i nekoliko puta više otpada nego u ostatku godine.

It's a Wonderful Life, odnosno film Divan život, jedan je od najboljih i najgledanijih božićnih filmova, no bio je pod istragom FBI-a jer su smatrali da promiče komunizam i kritizira bankarstvo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene