Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obratio se

Splitski župnik: "Postoje razdoblja tijekom godine kada je demonsko uznemiravanje jače nego inače, a Noć vještica je na vrhu liste. Te večeri zna bit ružno"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Don Ivan Terze, župnik na splitskoj Visokoj na svom je Facebooku objavio status u kojem vjernike upozorava na noć uoči blagdana Svih svetih koji se širom svijeta obilježava kao Noć vještica.

"Počinjem se duhovno pripremati za večer uoči Svih svetih. Kao i svake godine, te večeri zna bit ružno. Mnoge duhovno osjetljive osobe izudarat će demoni. Jedne godine, odlučili smo moliti za jednu duhovno ugroženu osobu cijelu noć, pokušavajući je zaštititi od demonskih napada koje je redovno trpjela. Nije išlo. Svejedno je dobila udarce. Nekoliko drugih osjetljivih osoba i ove godine doživjet će pojačano demonsko uznemiravanje", napisao je don Ivan Terze.

Pročitajte i ovo Donald Trump Malo se ispravio Trump opet briljira: Ne samo da je Orban predsjednik Turske nego i Mađarska graniči s Rusijom

Pročitajte i ovo Ilustracija Određen istražni zatvor Uskok pokrenuo istragu protiv četvorice okrivljenika: Sumnjiči ih se za paljenje skupocjenog automobila

"Mnogi koji su opsjednuti ili ozbiljno potlačeni patit će intenzivnije tijekom noći. Sami svećenici te noći obično su bombardirani demonskim napastima i unutarnjom borbom. Postoje razdoblja tijekom godine kada je demonsko uznemiravanje jače nego inače, a Noć vještica je na vrhu liste. To je demonsko iskrivljavanje velikog blagdana Svih svetih, sljedećeg dana. Štoviše, pridružit će se te večeri Sotoni i ljudske sluge koje će bacati kletve, uroke i svakakva zla. Pitam se za roditelje koji svoju djecu oblače u vragove ili vještice. Znaju li što rade? Mi ćemo tu večer provesti u euharistijskom klanjanju. Dočekat ćemo blagdan Svih Svetih. Tada ćemo biti okruženi mirijadama svetih ljudi koji se slave na ovaj dan. Sjaj Božanske svjetlosti koji sja kroz njih rastjerat će tamu. I opet će zavladati mir", napisao je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene