Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Malo se ispravio

Trump opet briljira: Ne samo da je Orban predsjednik Turske nego i Mađarska graniči s Rusijom

Donald Trump
Donald Trump Foto: Afp
Donald Trump, bivši američki predsjednik, koji bi htio biti i budući, niže gaf za gafom.

Ni tjedan dana nije prošlo nakon što je bivši američki predsjednik Donald Trump pobrkao Mađarsku i Tursku, a sad se pokazalo da ne zna ni gdje se Mađarska nalazi.

Naime, nakon što je prvo mađarskog premijera Viktora Orbana nazvao čelnikom Turske, ispravio se, ali je grešku oko toga gdje se Mađarska nalazi ponovio.

"Je li itko ikada čuo za Viktora Orbana? On je šef Mađarske. Mađarska je između Ukrajine i Rusije", rekao je Trump tijekom nedjeljnog skupa u Sioux Cityju u Iowi.

Iako je ovaj put spojio mađarskog čelnika s pravom zemljom, Mađarska ne graniči s Rusijom, već je od njezine najbliže točke udaljena oko 1000 kilometara.

I nije to prvi put da je Trump implicirao da Mađarska graniči s Rusijom jer je istu grešku napravio i na prošlotjednom skupu u New Hampshireu, podsjeća Politico.

Njegov je gaf zanimljiviji i jači s obzirom na ''ljubavnu priču" njega i Orbana, kojega je u govoru nazvao vrlo moćnim igračem i vrlo čvrstim momkom te ga pohvalio jer ne dopušta ulaz migrantima u svoju zemlju. S druge strane, Orbán je podržao Trumpovu kampanju.

Pročitajte i ovo Imotski ostaje bez medicinskog laboratorija - 2 Stanovnici ogorčeni Hoće li 20.000 pacijenata ostati bez usluga medicinskog laboratorija? "Bit će najteže onkološkim bolesnicima, trudnicama i maloj djeci"

Pročitajte i ovo Ilustracija Velika akcija u Indoneziji Uhićeni deseci islamskih militanata: Planirali su ometati izbore za parlament i predsjednika

Premda se unatoč njihovu prijateljstvu bori s tim da zna gdje se točno nalazi Mađarska, Orbán to ne bi trebao shvatiti osobno. Naime, Trumpovi geografski gafovi nisu ograničeni na Mađarsku.

Dok je izlazio na pozornicu u nedjelju, Trump je zahvalio ljudima Sioux Fallsa. Osim što nije bio u Sioux Fallsu u Južnoj Dakoti, nego u Sioux Cityju u Iowi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene