Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šteta oko 100 tisuća eura

Nakon snažnog nevremena u Rapcu: "Naši radnici su zajedno s gostima doslovce iz vode vadili četvero djece"

Aktualno Galerija Lina Dollar, reporterka Nove TV Lina Dollar, reporterka Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Edvard Lesnik, prokurist tvrtke Edvard Lesnik, prokurist tvrtke Foto: DNEVNIK.hr Edvard Lesnik i Lina Dollar Edvard Lesnik i Lina Dollar Foto: DNEVNIK.hr +0 Velike štete nakon jučerašnjeg nevremena Galerija 1/4 >>
Turistički kamp u Rapcu pretrpio je golemu štetu nakon snažnog nevremena, s više informacija uživo se iz kampa javila reporterka Dnevnika Nove TV Lina Dollar.

Nakon snažnog nevremena koje je pogodilo Rabac, uživo se javila reporterka Dnevnika Nove TV, Lina Dollar

"Kamp funkcionira normalno, onoliko koliko može funkcionirati. Ovdje gdje mi sada stojimo, ovdje je u srijedu doslovno bila rijeka duboka nekih pola metra. Ogromne količine kiše su pale, s brda su se dolje spustile i kroz kamp jurnule prema moru. Štete su velike, štete će se sanirati duže od očekivanog", izvijestila je Dollar.

Pročitajte i ovo Dunja Mazocco Drvar Objavila Vlada Na osobni zahtjev razriješena Dunja Mazocco Drvar, više nije na čelu Uprave za klimatske aktivnosti

"Najviše je nastradala naša sportska infrastruktura. Od šest teniskih terena, četiri ćemo morati kompletno renovirati, dva ćemo nekako osposobiti. Stradala je recepcija kampa koja je van funkcije, kompletno. Računala, mreža, tako da smo recepciju preselili na rezervnu lokaciju. Stradala je bazenska tehnika, to je elektronika koja je dosta osjetljiva, tako da u dodiru s vodom tu je došlo do prekida rada", poručio je Edvard Lesnik, prokurist tvrtke.

"Prva procjena je da će šteta biti više od 100 tisuća eura. U četvrtak su procjenitelji bili na terenu skupa s nama, napravili smo veći broj fotografija, snimaka i tako dalje i već se sprema spisak", dodao je.

Na pitanje reporterke je li bilo opasnih situacija, Lesnik je odgovorio: "Nažalost da, neki gosti nisu dovoljno ozbiljno shvatili situaciju pa su se mlađa djeca s jednog kraja kampa uputila na drugi, pritom su izgubila ravnotežu tako da su naši radnici skupa s gostima doslovce iz vode vadili četvero djece. Bilo je nakon toga i suza, ali sve je dobro završilo."

Pročitajte i ovo Ilustracija Kibernetički kriminal Iza maske zločinca krije se lice žrtve: Mame ih obećanjima o zaposlenju, a onda im oduzimaju sve, muče ih i pretvaraju u kriminalce novog doba

"Mi smo sinoć morali razmjestiti 50-ak gostiju iz kampa u hotel, neki su se već vratili, neki su odlučili ostati u hotelu, svi koji su bili na dolasku su došli i smješteni su onaj tip jedinice koji su rezervirali", objasnio je Lesnik.

"Samo da napomenem, u dijelu Labinštine došlo je do zamućenja vode pa se savjetuje da se voda prije konzumacije i prokuha", istaknula je na koncu Dollar.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene