Obavijesti Video Pretražite Navigacija
APEL RAVNATELJA

Skrivaju se u visokoj travi, pa pripazite! Ozlijeđeno lane na oporavku u Zoološkom vrtu

Lane ozlijeđeno prilikom košnje trave nalazi se na oporavku u Zoološkom vrtu u Zagrebu.

Ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba Damir Skok apelirao je na dodatnu pozornost tijekom košnje visoke trave. Naime, u visokoj travi sakrilo se malo lane koje je ozlijeđeno prilikom košnje trave na zagrebačkom Črnomercu. Lane je smješteno u oporavilište za divlje životinje Zoološkog vrta grada Zagreba.

Pročitajte i ovo Ilustracija kaznena prijava Policija pretražila obiteljsku kuću i pronašla ukradeno lane. I to nije bilo sve Igor Peternel kosio travu - 2 Igor Peternel VIDEO Šou pred Zagrebačkim holdingom: Zastupnik uzeo kosilicu pa kosio travu

"Molimo vas za dodatnu pozornost tijekom košnje visoke trave! Ovo smo lane preuzeli na Črnomercu. Ozlijeđeno je tijekom košnje trave, pa ga vozimo u oporavilište za divlje životinje Zoološkog vrta grada Zagreba.

Podsjetimo, srne ostavljaju svoje mlade tijekom dana u travi na mjestu koje im djeluje sigurno. Ta lanad nije ostavljena i molimo vas da ju ne dirate. Ako ugledate lane tijekom planinarenja ili šetnje, znajte da mu je mama u blizini te da će doći po svoje mlado.

Ako na livadi kosite travu, pazite da se ispred kosilice ne nađe neka mlada životinja poput laneta ili zeca. Po broju dojava o lanadi uočenoj proteklih dana u Zagrebu, čini se da su se srne ove godine olanile nešto kasnije nego prošle godine. Njihova oplodnja i lanjenje ovisi, među ostalim, o vremenskim prilikama", naveo je ravnatelj Damir Skok. 

Na Facebooku je napisao i kako je lane danas dobro i da ga privikavaju na hranjenje na bočicu. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene