Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve završilo na ulici

Detalji slučaja koji je potresao Split: Otkriveno kako je došlo do tučnjave zbog koje je šef policije dao ostavku

Otkriveno je kako je došlo do tučnjave u kojoj je sudjelovao sin Slobodana Marendića, načelnika splitsko-dalmatinske policije koji je zbog svega podnio ostavku.

Slobodan Marendić, načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske, podnio je neopozivu ostavku nakon što je njegov maloljetni 17-godišnji sin bio jedan od petorice napadača koji su u subotu u ranim jutarnjim satima teško ozlijedili 23-godišnjaka ispred noćnog kluba u Splitu.

Nakon što je mladić prebačen u splitsku bolnicu, gdje je utvrđeno da ima tešku ozljedu glave i mozga, zbog čega je hitno operiran, policija je pokrenula istragu te je tijekom nje, doznaje Slobodna Dalmacija, utvrđeno da se petero momaka sukobilo s žrtvom unutar kluba, a kada su ih redari izbacili, nastavili su se tući na ulici.

Pročitajte i ovo Slobodan Marendić, bivši načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske "Ovo je jedino ispravno" Šok u Splitu: Šef policije zbog sina iznenada podnio neopozivu ostavku

Do sukoba je došlo jer je jedan od mladića iz društva u kojem je bila žrtva bio nametljiv i dosadan prema Marendićevoj kćeri koja je bila u klubu s bratom i drugim mladićima. U jednom je trenutku 17-godišnjak skočio u obranu svoje sestre te se sukobio s napasnikom i tom je prilikom udaren. Kad su ih redari izbacili vani, dvije grupe su se žestoko potukle na cesti, a naposljetku je deblji kraj izvukla žrtva koja je ostala ležati bez svijesti i razbijene lubanje. Ostali su se razbježali.

Pregledavanjem videonadzora kluba i razgovorom s redarima došlo se do mogućeg identiteta počinitelja pa je slučaj, da ne bi bilo sumnje u bilo kakvu vrstu pristranosti, predan u ruke šibenskih policajaca.

Pročitajte i ovo Potraga za tijelom dvogodišnje Danke Ilić - 1 Iz minute u minutu FOTO/VIDEO Ocu osumnjičenog za ubojstvo male Danke određen pritvor, naložena obdukcija umrlog sina: Tijelo ubijene djevojčice traže dronovi

Petorica mladića će tijekom dana biti privedena pritvorskom nadzorniku, a potom i u Državno odvjetništvo u Splitu zbog sumnje u nanošenje osobito teške tjelesne ozljede, za što je propisana kazna zatvora od jedne do osam godina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene