Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bacili i njegove stvari

Konačno objavljeni rezultati inspekcije: Iz dubrovačke bolnice danima nisu obitelj obavijestili o smrti pacijenta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je u dubrovačku bolnicu poslana inspekcija, ravnatelj bolnice izrekao je mjere upozorenja za liječnicu i glavnu medicinsku sestru koje su napravile propuste u proceduri nakon što je pacijent preminuo. Naime, nisu kontaktirale obitelj nekoliko dana nakon njegove smrti i još su bacili dio njegovih stvari u smeće.

U OB Dubrovnik muškarac je četiri dana ležao na patologiji, a njegova obitelj nije o tome bila obaviještena. Nakon što je priču za DNEVNIK.hr ispričala snaha, oglasio se i ministar zdravstva Vili Beroš koji je najavio da će inspekcija istražiti što se točno dogodilo.

Zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva nadzor je obavila 20. i 21. siječnja te je utvrđeno da su dežurna liječnica i glavna medicinska sestra napravile propuste. Naime, liječnica nije kontaktirala obitelj i obavijestila ih da je pacijent preminuo, a zatim je glavna medicinska sestra bacila dio stvari preminulog u smeće, što se protivi propisanoj proceduri. Ravnatelj bolnice izrekao je mjeru Upozorenja o obvezama iz radnog odnosa s mogućnošću otkaza za obje djelatnice.

Pročitajte i ovo Dijete na intenzivnoj njezi u bolnici Roditelji zabrinuti I liječnici još uče o njemu: Rijedak sindrom kod djece zaražene koronom dosad zabiježen kod 30-ak malenih pacijenata

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna nakon objave na dnevnik.hr-u Iz OB Dubrovnik nakon skandala priznali: "Djelatnici su učinili propuste, izražavamo žaljenje zbog ovog događaja"

Priopćenje objavljujemo u cijelosti:

''Zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva obavila je dana 20. i 21. siječnja 2021. godine nadzor u Općoj bolnici Dubrovnik na temelju zaprimljene predstavke o neobavješćivanju obitelji u periodu od 3 dana o smrti člana obitelji.

Nadzorom su potvrđeni navodi predstavke. Dežurna liječnica koja je prema standardnim operativnim postupcima Bolnice bila zadužena izvijestiti obitelj, propustila je to učiniti, a glavna medicinska sestra Odjela protivno propisanoj proceduri u smeće je bacila dio stvari preminulog bolesnika. Ravnatelj Bolnice, odmah po zaprimanju predstavke imenovao je Povjerenstvo za provođenje unutarnjeg nadzora koje je nakon provedenog postupka donijelo Zaključak da su zdravstveni djelatnici učinili propust te predložili poduzimanje mjera sukladno aktima Bolnice.

Budući da se navedeni propusti prema Pravilniku o radu Bolnice smatraju povredom obveza iz radnog odnosa, sukladno propisima o radu i citiranom općem aktu Bolnice, ravnatelj djelatnicama je izrekao mjere Upozorenja o obvezama iz radnog odnosa s mogućnošću otkaza. Kako se u navedenom radi o povredi propisa o radu, poduzimanje mjera u isključivoj je nadležnosti ravnatelja Bolnice, što je i učinjeno.''

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene