Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nakon objave na dnevnik.hr-u

Iz OB Dubrovnik nakon skandala priznali: "Djelatnici su učinili propuste, izražavamo žaljenje zbog ovog događaja"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je DNEVNIK.hr objavio priču o propustu u dubrovačkoj bolnici koja četiri dana nije obitelj obavijestila da im je preminuo član obitelji koji je bio njihov pacijent te je reagirao i ministar zdravstva Vili Beroš, oglasili su se i iz OB Dubrovnik.

"Ovim putem vas obavještavamo da je Povjerenstvo za unutarnji nadzor Opće bolnice Dubrovnik, na sjednici održanoj 16. siječnja 2021. godine utvrdilo da su djelatnici Opće bolnice Dubrovnik učinili propuste jer nisu obavijestili obitelj pokojnog paciijenta o njegovoj smrti, kao i zbog činjenice što je prilikom izvršavanja uobičajenih radnji oko pokojnika, bez dozvole obitelji bačen dio osobnih stvari istog.

Iako je bacanje stvari pokojnika rezultat objektivnih okolnosti ovog slučaja, ne umanjujući time ozbiljnost propusta, najdublje izražavamo žaljenje zbog ovog događaja.

Opća bolnica Dubrovnik poduzet će mjere sukladno internim aktima, te će o svemu izvijestiti Ministarstvo zdravstva i nadležne komore.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SVI PACIJENTI ZBRINUTI Ministar Beroš: ''Zgrada bolnice u Petrinji neupotrebljiva je, neće se moći brzo osposobiti"

Pročitajte i ovo Ivo Žinić, župan Sisačko-moslavačke županije Potvrdili ministar i župan U Petrinji stradao i dom za psihičke bolesnike, pacijenti prebačeni u Popovaču: "Nitko neće ostati bez posla, to bi bilo suludo"

Zbog navedenog neželjenog događaja Opća bolnica Dubrovnik iskazuje svoje žaljenje i iskrenu sućut obitelji", piše u priopćenju bolnice.

Ministar Vili Beroš nakon objave priče na DNEVNIK.hr-u je nazvao obitelj, ispričao se te najavio inspekciju i naglasio kako se takve stvari ne smiju događati.

"Ministar je zaista zvao. Svaka mu čast, njemu jedinom. Iz bolnice je zvao ravnatelj Bekić i to usred sprovoda. Imao je pravo nazvati u četvrtak, kad se sve dogodilo, a ne danas. Oni su za sve već tad znali, a tek danas zovu nakon što je priča objavljena. Ravnatelj je pozvao moju svekrvu da dođe u bolnicu i bude na povjerenstvu", kazala je snaha pokojnog muškarca.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene