Obavijesti Pretražite Navigacija
skandal u dubrovačkoj bolnici

Nitko im nije javio da im je preminuo član obitelji: "Rekli su da je dežurna liječnica imala puno posla. Njegove stvari su bacili..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U dubrovačkoj bolnici muškarac je četiri dana ležao na patologiji, a da o njegovoj smrti nitko nije obavijestio obitelj. Zgrožena snaha preminulog kazala je da o slučaju pisala ministru Berošu, a u samoj bolnici pokreću unutarnji nadzor.

Mučnu priču za DNEVNIK.hr opisala je snaha preminulog koja je, kao i cijela obitelj, zgrožena postupcima bolnice. Kaže kako je njezin svekar u bolnicu primljen 2. siječnja zbog moždanog udara.

Pročitajte i ovo Ilustracija Početak za mlade U ovom dijelu Hrvatske mladima se nudi povoljno zemljište za kuću Dubrovnik Izgubili ravnotežu? Par pao sa zida u Dubrovniku: Djevojka se bori za život, muškarac operiran

"Zbog situacije s koronom posjeti nisu dopušteni, znate kako je… Moja svekrva je više puta zvala bolnicu, ali joj je rečeno da će ju, ako bude što novoga, netko nazvati. Čula se s doktorom tog 11. siječnja tijekom dana. Kad je nazvala 14. i pitala kakvo je stanje njezinog supruga, liječnik je pitao: "Kako vi ne znate?". Pita ona "A što ne znam?". Rekao joj je da joj je suprug umro 11. siječnja", priča snaha pokojnika.

Dodaje kako im je rečeno da dođu po stvari preminulog. Kako su, kaže, sve saznali u četvrtak popodne, u bolnicu su došli u petak.

"Rečeno nam je da glavna sestra, koja ima stvari, radi od 8 do 3. Kad smo u petak došli, ona nam je rekla da je stvari bacila", govori zgrožena žena.

Ističe kako su i otpusno pismo i dokumentaciju pisali s datumom 15. siječnjem.

"Nema nikakve ljudskosti. Ovo ne radim ni iz jednog drugog razloga nego zbog jednostavnog ljudskog dostojanstva.  Ovo nije fer, nije ljudski i nije normalno", zaključuje.

Pisala ministru

Dodaje kako je pisala i ministru zdravstva Viliju Berošu, ali i na još neke e-mail adrese u Ministarstvo.

"Kako se može dogoditi da u Općoj bolnici Dubrovnik niste čak niti broj, da ste nevidljivi iako umrete?", stoji u emotivnom pismu upućenom ministru zdravstva u kojem mu objašnjava i kronologiju slučaja. 

"Zar u bolnici ne postoji procedura kada već ne smijemo niti zvati svaki dan, jer to nije "normalno" , te ne smijemo smetati, jer smo dosadni kada zovemo i pitamo za voljene, vidjeti naše voljene ne smijemo, a ljudi kada umru zaboravi se javiti obitelji? Ja moga voljenog svekra vratiti ne mogu, znam da sa ovim mailom (ukoliko ga itko pročita) neću ništa promijeniti, ali dajte molim Vas, jer Vas smatram čovjekom nemojte dopustiti da mrtav čovjek ne bude čak niti broj (jer brojeve broje) a moj voljeni svekar leži tri dana u mrtvačnici da se NITKO ne pita (ni glavna sestra odjela neurologije zbog čega NITKO nije došao po osobne stvari i onda ih BACI) zašto? Gdje mi živimo, kome se dajemo u ruke kada je najteže?", stoji u pismu u kojem moli ministra Beroša da se uspostavi procedura kako se ovo više nikome ne bi dogodilo. 

Osniva se povjerenstvo

Od osoblja bolnice, kaže, vidjeli su samo glavnu sestru.

"Svekrov liječnik dr. Čerimagić je nakon tog poziva svekrve nazvao natrag i rekao kao da oprostimo, te da je liječnica koja je taj dan bila dežurna imala puno posla", govori snaha preminulog muškarca.

Kontaktirali smo i bolnicu i tražili komentar na ovaj šokantni slučaj. Ravnatelj bolnice Marijo Bekić odgovorio je da je u tijeku osnivanje Povjerenstva za unutarnji nadzor koje će ispitati sve okolnosti slučaja te da će više saznanja o svemu imati sljedeći tjedan.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene