Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Postigli rekordne brojke

Počinju radovi u zagrebačkoj zračnoj luci: Dnevnik Nove TV doznaje što će se i kada raditi

Aktualno Galerija Frano Mikulić, direktor sektora održavanja - 3 Frano Mikulić, direktor sektora održavanja - 3 Foto: DNEVNIK.hr Frano Mikulić, direktor sektora održavanja - 1 Frano Mikulić, direktor sektora održavanja - 1 Foto: DNEVNIK.hr Frano Mikulić, direktor sektora održavanja - 2 Frano Mikulić, direktor sektora održavanja - 2 Foto: DNEVNIK.hr Dragutin Škrlec, koordinator Dragutin Škrlec, koordinator Foto: DNEVNIK.hr +0 Srna Bijuk, reporterka Dnevnika Nove TV Galerija 1/5 >>
Predsezona je i službeno prestigla rekordnu 2019. Broj noćenja, u prva četiri mjeseca, rastao je za 4 posto u odnosu na pretpandemijsku godinu. Očekuje se da će se tako i nastaviti, a pripreme za sezonu počinju u zračnim lukama. Zbog noćnih radova na pisti, u zagrebačkoj zračnoj luci uveden je novi red letenja.

I dok se radovi i proširenje u osječkoj zračnoj luci očekuju, u zagrebačkoj samo što nisu počeli. Aviokompanije su obaviještene mnogo ranije prije početka radova pa su i prilagodile red letenja, a sami radovi kreću u utorak u 23 sata.

Zračnu luku Franjo Tuđman posjetila je reporterka Dnevnika Nove TV Srna Bijuk.

Radit će se noću

Frano Mikulić, direktor Sektora održavanja, navodi da će se obaviti radovi na kompletnoj rekonstrukciji prilazne rasvjete uzletno-sletne staze.

"Rasvjeta se mijenja u dužini od gotovo jednog kilometra, a radovi će trajati, prva faza, do kraja svibnja. Radit će se isključivo noću. Radovi počinju u 23 sata i trajat će do 6:25", kazao je Mikulić.

"Usporedno s elektroradovima, 8. svibnja startamo s rekonstrukcijom - pojačanjem, održavanjem i zamjenom asfaltnog kolnika uzletno-sletne staze te staze za vožnju F", dodao je.

Pročitajte i ovo Avion preusmjeren za Zagreb dočekale ga službe Drama na nebu: Putnički avion hitno preusmjeren za Zagreb, doznaje se i zbog čega

"Ovo su opsežni radovi koji iziskuju pripremu i godinu dana unaprijed. Avioprijevoznici su bili obaviješteni na vrijeme, već radovi iziskuju koordinaciju i s Hrvatskom kontrolom leta", rekao je Mikulić.

Do kašnjenja i problema u redu letenja ne bi trebalo doći, kaže.

"U Zborniku zrakoplovnih informacija objavljeno je da je zračna luka zatvorena za sav promet u listopadu prošle godine", navodi.

Ne očekuju utjecaj na statistiku

Dragutin Škrlec, koordinator aerodromskih aktivnosti, kaže da radovi ne bi trebali utjecati na priljev putnika i dobre rezultate.

"Redovi letenja se prilagođavaju i mi ne očekujemo nikakav utjecaj na statističke podatke", navodi.

Pročitajte i ovo Banožić i Dalić posjetili ozlijeđenog pilota - 2 BOJNIK IVAN LUKAN FOTO Banožić i Dalić posjetili pilota ozlijeđenog u padu MiG-a: "Snaga vojske mogla bi biti inspiracija nogometašima"

Na pitanje očekuje li rekordnu godinu, Škrlec kaže kako se tome nadaju.

"Početak godine, prva četiri mjeseca, imamo povećanje u odnosu na prošlu godinu od 30 posto. Definitivno će biti bolja", rekao je.

"Svi se još sjećamo 2020. i pandemije - ruže do ožujka, trnje od ožujka pa budimo optimistični, ali oprezni", zaključio je Škrlec.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene