Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reagirao na sjednicu

Ivica Puljak: ''SDP je spriječio smjenu HDZ-ovih i Kerumovih kadrova u Splitu. Neću biti žrtva političkog prepucavanja''

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak optužio je u petak na svojoj Facebook stranici SDP da je spriječio smjenu kadrova Željka Keruma i HDZ-a u nadzornim odborima i upravnim vijećima gradskih tvrtaka.

"Jučer je na početku sjednice SDP spriječio da smijenimo kadrove Keruma i HDZ-a iz nadzornih odbora i upravnih vijeća. Račan je rekao da može ‘izgubiti vlast, ali obraz neću izgubiti’, ja neću izgubiti obraz i neću pristati na trgovinu firmama", istaknuo je gradonačelnik Puljak.

Poručio je kako sljedeće četiri godine ne misli biti "žrtva političkog prepucavanja".

"Građani su nas izabrali da završimo eru Keruma i HDZ-a, propadanja Splita, i neću dopustiti da budemo taoci u Gradskom vijeću i pozivam vijećnike da prekinemo s propadanjem Splita i uvedemo Split u novu fazu. U nekim situacijama ću to napraviti sam", istaknuo je Puljak.

Vijećnici se usprotivili

Splitski gradonačelnik tako je reagirao na jučerašnju sjednicu Gradskog vijeća na kojoj su sva tri vijećnika SDP-a, koji su dio vladajuće većine s Puljkom na čelu, bila protiv njegova prijedloga da se na dnevni red uvrste točke o izboru članova nadzornih odbora u gradskim tvrtkama.

Bez SDP-ovih vijećnika, Puljkov prijedlog nije dobio natpolovičnu većinu glasova, koliko je potrebno da ga se prihvati.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene