Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija ga traži

Usred dana provalio na kat kuće i ukrao novac, ono što je zatekao u prizemlju sigurno nije očekivao: "Htio je nešto pogledati"

Provalnik je iz kuće u Sesvetskoj Selnici ukrao novac
Provalnik je iz kuće u Sesvetskoj Selnici ukrao novac Foto: DNEVNIK.hr
Obitelj Vesne Hodak u ponedjeljak ujutro iznenadio je neočekivani gost – u prizemlje njihove kuće u Sesvetskoj Selnici nasilu je pokušao ući provalnik.

Mlađi muškarac prvo je pokušao ući u prizemni stan

"U prizemlju živi moja baka koja ima 90 godina. U tom trenutku ja sam spavala na katu, a moja je mama bila u pekarnici. Kada se vratila, baki je odnijela kruh, a ona joj je ispričala da joj je netko pokušao ući u stan. Bio je to mlađi muškarac, skrivao se iza šilterice, pa ga nije dobro vidjela. Rekao joj je da želi ući u stan i nešto pogledati, ali ona je bila pribrana i uspjela ga je otjerati, izgurati van. Baka je pokretna, koristi jednu štaku, i unatoč tome bila je hrabra i uspjela ga odvratiti", ispričala je za DNEVNIK.hr Vesna Hodak.

Nakon kraćeg razgovora s bakom, mama se penje na kat, gdje živi s kćeri i zatječe provalnika kako bježi kroz prozor.

"Ja sam spavala i nisam apsolutno ništa čula. Probudila me tek mamina vriska, ali on je već uspio pobjeći. Ni susjedi nisu shvatili što se događa pa nitko nije primijetio da iz naše kuće bježi provalnik. U suprotnom bi ga netko možda zapamtio ili bar pokušao zaustaviti", kaže Vesna.

Uspio ukrasti novac

Lopov je iz novčanika, koji je ležao na kuhinjskom stolu, ukrao 305 eura.

"Kasnije smo vidjele da je ispremetao i nekoliko ladica. Ništa drugo nije uzeo, vjerojatno jer nije stigao", kaže Vesna. Kad su se pribrale, žrtve provale pozvale su policiju koja je došla sat vremena nakon poziva i obavila očevid.

"U kući su bili do 14 sati poslijepodne, pa se nadam da su bili temeljiti. Nisu nam ništa posebno rekli, osim da će nas u nekom trenutku vjerojatno pozvati na prepoznavanje. Provalnik mojoj majci nije od ranije poznat. Prilično smo se uplašile. Moji roditelji ovdje žive više od 50 godina, ja sam ovdje rođena i odrasla, ali nikad dosad nismo imali provalu", kaže Vesna i dodaje kako su još uvijek u šoku i uplašene.

Žive u strahu

"Noćas nismo mogle spavati, uzele smo tablete za smirenje. Baka je i dalje u prizemlju, jako se boji. Ne možemo je dovesti gore, ali je češće obilazimo i zovemo. Mi se na katu osjećamo sigurnije", kaže Vesna i dodaje kako je s majkom na blagdan Svih svetih planirala obići očev grob, no sada se boje ostaviti baku samu.

"Donedavno smo imale psa, ali je uginuo. Nakon ovoga sigurno ćemo ga nabaviti", dodaje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene