Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opirao se uhićenju

Policija privela maskiranog razbojnika: Počinio je skoro 30 oružanih pljački u Zagrebu i okolici

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Zagrebačka policija prijavila je 41-godišnjaka kojeg sumnjiči za 29 razbojništava, a koji je uhićen u ponedjeljak pri pokušaju pljačke ljekarne u Ulici Dore Pfanove gdje je pružao otpor zaštitaru.

Policijska uprava zagrebačka (PUZ) je izvijestila da je 41-godišnjak uhićen u ponedjeljak dok se hrvao sa zaštitarom u ljekarni koju je pokušao opljačkati maskiran crnom medicinskom maskom i naoružan pištoljem.

Pokušaj bijega 41-godišnjaka spriječen je dolaskom policajaca koji su u potpunosti svladali njegov otpor te ga priveli radi kriminalističkog istraživanja.

Pročitajte i ovo Ilustracija UPOZORENJE GRAĐANIMA Starcu u Zagrebu ukrala više stotina tisuća kuna: Nije prvi put da se prevaranti koriste ovim trikom

Nakon kriminalističkog istraživanja policija je uhićenog 41-godišnjaka osumnjičila za 28 razbojništava na području Zagreba i jedno razbojništvu u Karlovcu.

Policija je utvrdila da je 41-godišnjak dolazio do trgovina mješovitom robom, ljekarni i benzinskih postaja u vrijeme dok su se zaposlene osobe same nalazile u tom prostoru te uz prijetnju pištolja ili noža ciljano otuđivao novac. U jednom slučaju je prislonio pištolj na tijelo zaposlenika, dok je u nekoliko slučajeva zaposlenika i udarao, dodaje policija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OČEVID U TIJEKU Opljačkana banka u centru Zagreba: Razbojnik je vatrenim oružjem zaprijetio zaposlenici

Preciziraju da 41-godišnjaka sumnjiče za razbojništva na području Trešnjevke, Črnomerca, Kruga, Novog Zagreba i Karlovca te da ukupna šteta iznosi oko 90.000 kuna.

Osumnjičeni je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene