Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Okršaj u Splitu

Milanović se žestoko obrušio na HRT: ''Vi ste plaćenici, ovo je sramota. Gori ste od Yutela, vi ste korumpirana televizija''

Predsjednik Republike Zoran Milanović obišao je Split odakle je dao izjavu za medije. Žestoko se obrušio na HRT, a premijeru Andreju Plenkoviću poručio da mu predsjednik Sabora Gordan Jandroković ''radi o glavi''.

Nakon Siska i Ogulina predsjednik Zoran Milanović posjećuje Split. Tamo sudjeluje na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Splita, a dao je i izjavu za medije.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin Iz minute u minutu Domovinski pokret slikao se ispod velikog križa i oglasio o SDSS-u, a Grbin poručio da Plenković treba psihijatra Zoran Milanović - 2 Neće biti mandatar Nakon što je od njega odustao i SDP, što je preostalo Milanoviću? "Operacija nije uspjela, ali..."

''Ne znam koga javnost doživljava klaunom, mene ili njega. To kako on koga naziva povijest je političke bijede. Ja sam hrvatski predsjednik, birali su me ljudi. Plenkoviću, čuvaj se! Taj ti radi već o glavi. Nespretan je, ali ti može nanijeti političku štetu'', poručio je Milanović na pitanje o izjavama predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića.

Osvrnuo se ponovno na kandidaturu Zlate Đurđević za predsjednicu Vrhovnog suda.

''Gospodi iz HDZ-a bilo bi dobro da prestanu lagati. Tko laže, taj i krade. Gospodin Jandroković jučer je rekao da je gospođa Đurđević prekršila zakon. Jandroković je rekao, Plenković čak ne, da je Đurđević bila protiv lex Perković. Ne, nije, bila je na strani HDZ-a, kritizirala je moju vladu jer ima kičmu'', kaže Milanović.

''Gledam saborske zastupnike u zjenicu kako će osporiti kandidatkinju. Na javni se poziv od svih pravnika javilo samo njih troje'', rekao je i dodao da će predsjednica Vrhovnog suda ''doći izvana''.

Okršaj s novinarima

Zbog poziva njegove kandidatkinje Zlate Đurđević u HRT-ovu emisiju Otvoreno Milanović se obrušio na tu kuću i novinare.

''Vaš kolega je obični prevarant'', rekao je novinarki koja mu je pokušala postaviti pitanje o gostovanju Đurđević u emisiji.

''Niste obvezni braniti kolegu po svaku cijenu, ja to ne radim u politici'', rekao im je, a onda rekao da više neće odgovarati na pitanja novinara te televizije.

"Uzurpirate prostor, ajmo druge televizije. Otkud ste vi? S HRT-a? Idemo dalje'', kaže predsjednik i dodaje da ''Yutel radi za HDZ''.

"Idite na tržište, da vidimo koja će vas televizija zaposliti", rekao je drugom novinaru HRT-a, koji mu je odgovorio da će ga zaposliti bilo koja televizijska kuća jer ima puno radnog iskustva.

"Vi ste državna sramota, radite za HDZ. Vi ste plaćenici jedne opcije, ovo je sramota. Gori ste od Yutela, vi ste korumpirana televizija'', rekao je Milanović i ostalim novinarima poručio da se ne solidariziraju s novinarima HRT-a-.

''To su novinari koji jedini znaju da će prvog dobiti plaću", rekao je Milanović.

Reagirala je i javna televizija koja je predsjednikov istup oštro osudila. U priopćenju su naveli kako njegove riječi smatraju neprimjerenima te su predsjednika podsjetili na zakonske odredbe o slobodi medija.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene