Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ured će odgovoriti povjerenstvu

Milanović: ''Plenkoviću sam osobno rekao da idem u Albaniju. To je bio službeni posjet. Privatno je bilo samo u garderobi''

Predsjednik Zoran Milanović još se jednom osvrnuo na svoj put u Albaniju koji su iz njegova Ureda prvotno najavili kao privatni. Ponovio je da se radilo o službenom posjetu te da ga je najavio premijeru Andreju Plenkoviću.

Još se vuku repovi posjeta predsjednika Zorana Milanovića Albaniji. Ured je taj posjet najavio kao privatni pa se poteglo pitanje kako je putovao i tko je sve to platio, a onda je predsjednik rekao da su omaškom tako najavili posjet i da je on bio službeni.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 2 Neće biti mandatar Nakon što je od njega odustao i SDP, što je preostalo Milanoviću? "Operacija nije uspjela, ali..." Rafalei dolaze u Hrvatsku Povijesni prelet FOTO/VIDEO Hrvatska vojska ulazi u 21. stoljeće: Više od milijardu eura za nove moćne čuvare neba

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa zatražilo je dodatne informacije o tom posjetu, a Milanović kaže da će im Ured odgovoriti. ''Oni su za to nadležni, ja u proceduri nisam ni sudjelovao'', rekao je šef države. Uvjeren je da će njegov Ured sve odraditi po zakonu i, kako je rekao, po zdravom razumu. ''Ovdje ima dosta upliva zdravog razuma koji se negdje izgubio'', naveo je.

Rekao je i da se nije čuo s premijerom Plenkovićem koji mu je poručio da mora objasniti o kakvom se putu radilo. ''Njemu je vjerojatno zasmetalo jer sam povlačio paralele s jednim putovanjem u Ameriku moje prethodnice i jednim stranačkim dernekom. I ja sam kao premijer mogao povesti buljuk ministara na sastanak socijalista, ali to nisam radio. Ako mu to smeta, ja se ispričavam''. poručio je.

Kaže da je premijeru u Kninu osobno najavio da ide u Albaniju. ''Rekao sam mu da idem Albaniju pred deset svjedoka, nemojte da ih moram dovoditi. Osobno sam mu rekao 'čuj Andrej idem u Albaniju, razgovarat ćemo o tome''', tvrdi. Zaključio je da je to bio službeni posjet. ''Jedino privatno je bilo u garderobi'', podvukao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene