Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"HELIKOPTER NIJE PRŠUT"

Milanović o putu u Albaniju: "Omaškom smo put nazvali privatnim, ispričavam se, pričat ću o tome i s premijerom"

Zoran Milanović
Zoran Milanović DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Zoran Milanović Zoran Milanović Foto: DNEVNIK.hr +0 Putovanje u Albaniju: Milanović pred povjerenstvom - 2 Galerija 1/2 >>
Predsjednik Republike Zoran Milanović komentirao je svoj put u Albaniju, rekavši da je put omaškom nazvan privatnim i da se radilo o službenom putu. Putne naloge nema. Tvrdi da se oni u ovom slučaju ne izdaju. Komentirao je i učestala putovanja helikopterom.

Naime, Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa tražit će od Ureda predsjednika dodatna pojašnjenja i dokumentaciju koja se tiče boravka Milanovića u Albaniji polovicom kolovoza.

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanovic u posjetu Fakultetu za menadzment u turizmu - 9 Predavanje na Fakultetu za menadžment u turizmu Milanović o sigurnosnim izazovima: "Nestaje svijet kakav smo poznavali, s dugotrajnom američkom dominacijom" Zoran Milanović i Ivan Anušić - 4 DOZNAJE DNEVNIK NOVE TV VIDEO Anušić odbio državni stan, spavat će u vojarni. Pitali ga tko je "klošar" o kojem je razgovarao s Milanovićem: Pogledajte kako je odgovorio

Naime, nisu zadovoljni očitovanjem iz kojeg proizlazi da je ondje bio u sklopu svojih predsjedničkih obveza jer je prvo rečeno da je bio privatno.

Nakon sjednice Vijeća predsjednika RH za energetsku tranziciju Milanović je dodatno objašnjavao svoj put.

Kazao je da je javnost znala za njegov put u Albaniju, ali da je put omaškom tituliran kao privatni.

"Išao sam službeno"

"Veleposlanstvo zna da sam bio tamo. Išao sam u službeni posjet, koji smo greškom deklarirali kao privatni. Jedino je privatno kada idem na skijanje, ali i tada je o tome obaviješteno veleposlanstvo, ja se privatno ne mogu ni kretati. Moj odlazak u Albaniju nije jedino mjesto na koje sam pozvan ovo ljeto i nije zadnji put na tom brodu, to je državni posao i moja dužnost. Ispričavam se na omašci", kazao je predsjednik i dodao: 

"Ne želim prkositi Povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa. Dokumentaciju imaju u MORH-u. Nisam ništa skrivao, a greškom sam naveo da je privatno", kazao je i naglasio da će o putu u Albaniju razgovarati i s premijerom.

"Naravno da Vlada ne može konkretno znati o čemu sam razgovarao. Nije nužno da znamo sve, nego da se koordiniramo i da gledamo zajedničke pravce."

Kazao je da nema putne naloge, jer se oni ne izdaju. 

"Mislio sam svoju majku povesti na putovanje" 

Slučaj oko njegova puta nazvao je sitnim skandaliranjem. 

Ponovio je kako je njegov sastanak u Albaniji bio u potpunosti služben. "Za to postoji proračun i to je sve. Već 20 godina stvari funkcioniraju na isti način. I onda slušam raznorazne mudrijaše koji kažu, što, da sam išao tamo privatno? Kada je pitanje helikoptera i putovanja, onda je to pitanje za MUP i osiguranje. Oni kažu kada se ide", rekao je. 

Napomenuo je kako je on štićena osoba i da su neki podaci zbog toga tajni ili bi barem takvi trebali biti. 

"Mislio sam svoju majku povesti na putovanje, ali pitanje je bi li ona to izdržala", kazao je. 

"Helikopteri će letjeti sa mnom ili bez mene", objasnio je pak svoja učestala putovanja Milanović. 

"Helikopter nije dalmatinski pršut koji sušite godinu dana pa smažete za dva dana. Pitajte osiguranje, bude li potrebno pet puta dnevno. Taj helikopter bi ionako letio, prazan, i to košta".

Kao Kolinda Grabar-Kitarović? 

Predsjednik kaže da se njegovo putovanje ne može uspoređivati s putovanjem njegove prethodnice. "Insinuirate mi da sam putovao privatno, a putovanje je bilo službeno. Tu su činjenice koje su neoborive. Što se tiče dokumenata, neka Povjerenstvo kaže koje dokumente. Nema dnevnica jer ja ne uzimam dnevnice. Tu su ljudi koji su bili sa mnom, osiguranje. To što niste dobili fotografije, nećete ih ni dobiti jer ja tako ne funkcioniram. Mora postojati elementarni respekt", dodao je. 

Kazao je i da je razlika između bivše predsjednice i njega enormna. 

"Ona se nije sastala ni s kim, ona je naknadno dokazivala putovanje". Rekao je i da je razlika među njima za 180 stupnjeva te da na njegovim stranicama ima najava puta. "Ništa se ne skriva jedino se ne radi pompa, sve je dostupno. Imate fotografiju, svjedoke….Šta nije jasno?", upitao je Milanović novinare. 

Također je komentirao pad BDP-a, ocijenivši ga očekivanim. Smatra da će treće tromjesečje biti manje loše zbog prihoda od turizma, koja su veća od očekivanja.

Smatra kako trenutno nije vrijeme za rezanje plaća, a za tri mjeseca vidjet će se stanje i hoće li nedostajati novca za socijalu i plaće.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene