Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tjedni pregled Barbare Golje

Zašto bi svatko na poslu trebao imati svoju Dragicu? I kako su se u promet umiješale divlje svinje

U novom tjednom pregledu novinarka Dnevnika Nova TV Barbara Golja podsjeća koliko je bilo burno posljednjih sedam dana.

Divlje životinje postaju sudionici u prometu. Kad građane pitate gdje idu u šali odgovaraju: "A di će krenit, u Split na kavu."

Divlje životinje su još najkulturniji sudionici prometa. A napadi onih sa skupim automobilima i nisu najveći problem; i onaj s kantom će vas sasvim dobro zgaziti.

Mladić koji je jučer svojim automobilom ozlijedio pet ljudi, pokajat će se i vjerojatno naučiti na svojoj pogrešci, ali hoćemo li dopustiti da svi vozači uče na svojoj koži i tuđim leđima.

"Imam hematome na leđima i kvrgu na leđima i jako puno me boli, baš užasni bolovi", rekla je ozlijeđena djevojka za Dnevnik Nove TV.

Kako je moguće da se održavaju skupovi kao onaj u Buzinu ili da je motociklist iz Dubrovnika još na cesti iz policije odgovaraju da je sve moguće.

Pročitajte i ovo Divlje svinje na Jankomiru Dvosatna šetnja VIDEO Kuda idu divlje svinje? Posjetile jednu zagrebaču bolnicu: "Pacijenti su se uznemirili"

Uhićen je dubrovački kolekcionar, ali ne zato što je prikupio 52 sudske prijave i 154 prometna prekršaja. Tko zna koliko bi ih još skupio da se zbog njega u stup nije zabio policajac.

A vatra je opet zahvatila vozilo policajcu, pravosudnom.

"S obje strane su postavljeni kanistri sa zapaljivom tekućinom, tekućina je vjerojatno curila u prostor motora i dolje je izazivala ogroman požar i ogromnu temperaturu koja je oštetila prednji dio vozila", rekao je sindikalni povjerenik zatvora u Karlovcu Željko Žužinjak.

Oštećen je ugled Porezne uprave. Ogrebao se visoki dužnosnik za nekoliko tisuća eura mita. Od poduzetnika koji je trebao biti blokiran.

"Bilo kakvo primanje mita, bilo kakva koruptivna djelatnost je neprihvatljiva", komentirao je Andrej Plenković.

Prihvatljivo je nakon dvije i pol godine početi ozbiljno graditi na potresom pogođenom području.

"Baš smo sretni zbog toga da budem iskrena da se napokon krenulo kako treba sa obnovom i da će se naš grad napokon izgraditi", rekla je Danijela Žugaj iz Petrinje, kojoj nije stalo ni što se u obnovu kreće tek sad. "Ma boli me briga zašto nije, bitno da se radi."

Iz fonda solidarnosti iskoristit će se 691 milijun eura za Zagreb i 412 milijuna eura za petrinjski potres.

Pročitajte i ovo Petrinja nakon potresa PROJEKT EBRD-A Predstavljen novi plan za obnovu: "Građani Petrinje žele grad kakav je bio prije rata, ali s tehnologijom 21. stoljeća"

Grebat će se ove godine od Prevlake pa sve do Dunava...

Sljedeće godine će biti lakše jer će 100 000 komaraca - sterilizirati.

"Jednostavno - komarce zračite gama zrakama i više nemaju reproduktivnu sposobnost znači oni se mogu pariti ali nema potomstva", kaže dr. Ino Brkić.

"Ideja je da se sterilni mužjak pari sa ženkom, nakon parenja ženka ostavlja sterilna jajašca iz kojeg se ne izleže novo potomstvo", pojasnio je Goran Vignjević, Nacionalni koordinator za provedbu projekta steriliziranja komaraca.

U baranjskim suptropima trude se da im ne propadne sezona, turisti bježe pred komarcima.

"Počeli su nam otkazivati rezervacije, ne može se izdržati, osim toga naše životinje imaju rane po sebi, kaže Sanja Antonić, vlasnica OPG-a.

A Dragica je jedna od onih koji se 46 godina nisu grebali, i na poslu se nisu štedjeli. Za što, valjda za mirovinu?

"Čini mi se kao da sam jučer došla. Vrijeme je proletjelo u sjećanju mi ostaju samo lijepi trenuci i najsretniji trenuci. Odabrala sam poziv i poziv je odabrao mene, u srcu će mi biti cijeli život. Jučer sam plakala cijeli dan, danas ne nastojim. Ne idem na godišnji, ne razmišljam drugo, nisam još u mirovini", kaže ona.

"Kad bi došla neka stresna situacija onda sam uvijek pomislila - hvala bogu na Dragici, sad će to Dragica pomoći riješiti.

Svaka bi radna zajednica trebala imati svoju Dragicu. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene