Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Josipović tvrdi

'Povećanje kontingenta HV-a u Afganistanu jača nam poziciju u NATO-u'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odluka o povećanju kontingenta HV-a u Afganistanu za 30 vojnika jača poziciju Hrvatske u NATO savezu i otvara nam određene gospodarske perspektive, izjavio je u petak predsjednik republike Ivo Josipović.

'U Afganistanu traje proces izlaska vojnih snaga s njegova područja, otvaraju se mnoge gospodarske i druge perspektive, pa veća uloga Hrvatske otvara i mogućnost i za hrvatsko gospodarstvo', rekao je Josipović. 'Povećanje broja hrvatskih vojnika u Afganistanu provest će se u okviru zadanog proračuna te zbog toga neće biti dodatnog povećanja sredstava', kazao je Josipović.

Pročitajte i ovo Stari vojnici - 3 Problem dezerterstva Ukrajina ima jednu od najstarijih vojski u modernoj povijesti: Stariji stali na prvu crtu kako bi zaštitili svoje sinove Slika nije dostupna Fogh Rasmussen NATO povećava broj vojnika kako bi omogućio postupnu tranziciju

Josipović je prošle subote na summitu NATO-a u Lisabonu potvrdio da će Hrvatska proširiti svoju ulogu u obuci lokalnih snaga sigurnosti u Afganistanu, te da će se kontigent hrvatskih snaga u toj zemlji povećati s postojećih 320 na 350.

Hrvatski je predsjednik tom prigodom najavio da se 'u saborsku proceduru upućuje prijedlog odluke da se hrvatske snage u Afganistanu okvirno povećaju s dosadašnjih 320 na ukupno 350 članova'. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene