Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Grad i dalje u plusu

Porezni paket kao u bajci: Sveta Nedelja ukinula prirez, naknade za taksije, paušal za iznajmljivače minimalan...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sveta Nedelja nastavlja s poreznim rasterećenjem. Nakon što su za Novu godinu ukidanjem prireza razveselili sve koji ondje primaju plaću, sada su paket mjera priredili za poduzetnike.

Tko u Svetoj Nedelji odluči otvoriti taxi prijevoz, neće platiti naknadu. Dozvolu će dobiti za nula kuna jer je grad taj namet potpuno ukinuo.

Pročitajte i ovo Počele su pripreme za dolazak baterijskih vlakova baterijski vlakovi Počele pripreme za dolazak suvremenih vlakova, mogu voziti do 160 kilometara na sat Ilustracija Neki povećali, neki smanjili Građanima upućen poziv zbog jednog poreza: Ako ga želite izbjeći treba vam potvrda liječnika

"U cilju nam je privući što više taxi prijevoznika u naš grad i omogućiti tu bolju uslugu za naše građane. Istaknuli smo kako rješavamo pitanje javnog prijevoza, a ovo je jedan dodatak na javni prijevoz", objašnjava Dario Zurovec, gradonačelnik Svete Nedelje. 

Uz taksiste - mislilo se i na iznajmljivače apratmana. Paušalni porez po krevetu - spušten je do zakonske granice od 150 kuna. Pa će za kuću koju iznamljuje, gospođa Sabrina, sada plaćati manje novca u gradski proračun.

"Najveći iznos koji smo plaćali bio je 210 kuna. Ono što to znači za nas je financijsko rasterećenje troška poslovanja, ali je i vjetar u leđa onima koji se misle baviti turizmom na kontinentalnom području Hrvatske", objašnjava gospođa Sabrina Pejić, privatni iznajmljivač. 

Dio je ovo poreznog paketa. S poreznim rasterećenjm Sveta Nedelja krenula je od Nove godine i to kada je prirez od 6 posto - potpuno ukinula. Što građani izravno osjete na plaćama.

Pozitivan je ostao i proračun grada.

"S novcem iz Europske unije mi nadoknađujemo prirez koji smo imali, od 3 do 6 milijuna kuna. Bolje da to ostane građanima. Baš mi je jedan prijatelj rekao " Ja i žena radimo, s naše dvije plaće - to nam je taman registracija za auto", govori Zurovec. 

Ovo najveće porezno rasterećenje koje je proveo grad - trebalo bi, kažu, unaprijediti poslovnu klimu, a građanima pružiti ugodniji život.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene