Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve više prijava

Građani u strahu od čimavica: "Izgleda da nije problem samo naše zgrade, nego da toga ima puno više u gradu"

Aktualno Galerija Ivan Sabljić, tvrtka za deratizaciju i dezinsekciju Ivan Sabljić, tvrtka za deratizaciju i dezinsekciju Foto: DNEVNIK.hr Vesna Vesna Foto: DNEVNIK.hr Stjenice u Splitu - 1 Stjenice u Splitu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Stjenice u Splitu - 2 Stjenice u Splitu - 2 Foto: DNEVNIK.hr +3 Stjenice u Splitu - 3 Galerija 1/8 >>
Splitski neboder u kojem su pronađene stjenice nije jedini, u posljednje vrijeme ima čak 30 posto više prijava upravo zbog tog problema. Splićani su u nevjerici. Detalje donosi reporterka Dnevnika Nove TV Sofija Preljvukić.

Split, simbol sunca i ljepote, a posljednjih se dana po zgradama i neboderima otkrivaju stjenice.

"Nemojte mi govoriti, baš sam sad nazvala kćeri, nisu u Splitu. Mi smo to nazivali čimavice", ispričala je Vesna.

Dan ranije Dnevnik Nove TV iznio je slučaj splitskog nebodera. Stjenice su se raširile u stanu bez puno higijene, iz odbačene fotelje koju je vlasnik donio s odlagališta.

"One mu izlaze ispod pragova, štokova, kroz prozor. Imamo sreću da su zasad zagađena samo tri stana", kazao je predstavnik stanara nebodera u Splitu.

Pročitajte i ovo Uskoro odluka o lijeku - 4 Borba bez kraja Roditelji su očajni dok čekaju odobrenje lijeka: "To znači da ćemo gubiti još vremena. Za neku djecu ostalo ga je samo malo"

Stradala je potom ni kriva ni dužna uredna prva susjeda. Jaki osip od ugriza bio je prvi znak. "Kosa je puna ušiju ili stjenica. Butine moje i leđa sva su izbodena", ispričala je stanarka.

Predstavnik stanara tog nebodera čuo je da ima još slučajeva. "Izgleda da nije problem samo naše zgrade, nego da toga ima puno više u gradu", rekao je.

U najpoznatijoj splitskoj tvrtki za dezinsekciju potvrđuju porast. Zbog stjenica primaju po pet poziva dnevno. Ivan Sabljić iz tvrtke za deratizaciju i dezinsekciju rekao je da je porast za 10, 20, 30 posto.

Pročitajte i ovo Optuženi za izdavanje lažnih potvrda - 4 Podignuta optužnica Privatna poliklinika izdavala lažne liječničke svjedodžbe za COVID potvrde i druge dozvole

Ima tu i poziva iz straha i preventive, ali i stvarnih stjenica. "Životinjica od pet do sedam milimetara, smeđe do crvenkaste boje. Ljudi mogu primijetiti crne flekice, to su ostaci od izmeta, na drvenim podnicama, parketu ili letvicama parketa. Tu su i mliječna jajašca manja od zrna riže", opisao je Sabljić.

Otkrivaju da ih ima i u apartmanima. "Uočili smo ih u nekim apartmanima i pristupili njihovu tretiranju. Najčešći način unošenja stjenica je preko kufera, prtljage gostiju", dodao je.

Ako ih baš uočite, obvezno treba pozvati stručnu službu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene