Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u Makarskoj

Drama na moru: Muškarac se utapao, žena mu pokušavala pomoći, a onda se pojavio ovaj dvojac

Poljski policajci u Makarskoj
Poljski policajci u Makarskoj Foto: PU splitsko-dalmatinska/Screenshot
Brzom reakcijom poljskih policajca izbjegnuta je nesreća na plaži u Makarskoj.

Prava drama odvijala se u utorak ujutro na plaži u Makarskoj, gdje su muškarac i žena u moru dozivali pomoć zbog utapanja. Prvi su se snašli poljski policajci, Piotr Filar i Marcin Czyz, koji su u tim trenucima lješkarili na plaži izvan službe. Odmah su od gostiju na plaži uzeli SUP dasku i otplivali do unesrećenih.

Ispostavilo se da muškarac nije mogao samostalno plivati zbog problema s ramenom, a žena koja je bila zajedno s njim pokušavala mu je pomoći i dovesti ga do obale, ali nije uspijevala pa je zazivala pomoć.

Piotr i Marcin doveli su muškarca do obale, a u hotelu ga je pregledao liječnik i nije bilo potrebe za daljnjom liječničkom intervencijom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tragedija u Njemačkoj Gradonačelnik požurio na mjesto pada dječaka kroz prozor, dobio infarkt i preminuo

Policajci iz Poljske u poslijepodnevnim satima na području Makarske susreli su se s muškarcem. On ih je prepoznao i tek je tada saznao da se radi o policijskim službenicima iz Poljske koji ovog ljeta rade u Hrvatskoj. Slučajni susret bio je prilika za zahvalu, ali i razgovor, izvijestili su iz PU splitsko-dalmatinske. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene