Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Visjela na litici

"Nezgoda se lako dogodi ako mislite da su hupsi-cupsi ili zumba dovoljni za kondiciju": Planinarski vodič o spašavanju Hrvatice

Planinarka iz Zagreba koja je jučer poslijepodne visjela na 400 metara visokoj litici na Veležu spašena je i prebačena u bolnicu.

Akcija spašavanja 62-godišnje planinarke iz Zagreba koja je od jučer poslijepodne visjela na 400 metara visokoj litici na Veležu trajala je do 4:30 ujutro, a u njoj je sudjelovalo više od stotinu spasilaca gorske službe spašavanja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dramatično u BiH Spašena Hrvatica koja je visjela sa stijene: Prebačena u bolnicu, poznata težina ozljeda

Žena – koja je nakon spašavanja prebačena u bolnicu, bila je u grupi 12 planinara iz Zagreba, a u jednom trenutku poskliznula se i pala te ostala visjeti na stijeni. Akcija je bila otežana zbog izuzetno nepristupačne lokacije te je spašena helikopterom. Riječ je o teškoj stazi, za koju je potrebna visoka tjelesna sprema i kvalitetna oprema.

"Oni koji su izbjegavali tjelesnu i fizičku kulturu i nikad nisu prehodali više nego do šoping-centra, a misle da je hupsi-cupsi, zumba ili fitnes dovoljan za kondiciju, vrlo lako im se može dogoditi ovakva nezgoda. Neka razmisle je li njihovo samopouzdanje na staklenim nogama ili počiva na tvrdim temeljima", rekao je planinarski vodič Aleksandar Brborović.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene