Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dramatično u BiH

Spašena Hrvatica koja je visjela sa stijene: Prebačena u bolnicu, poznata težina ozljeda

Pripadnici Gorske službe spašavanja Mostar u ranim su jutarnjim satima u ponedjeljak spasili državljaku Hrvatske koja je u nedjelju zaglavila na stijenama planine Velež.

Hrvatica, koja je u nedjelju zaglavila na stijenama planine Velež, spašena je i prevezena u bolnicu u Mostaru.

Prema neslužbenim informacijama Klix.ba, Hrvatica je zadobila teže tjelesne ozljede.

Pročitajte i ovo Akcija spašavanja HGSS-a - 10 Zahtjevno izvlačenje HGSS spasio vozača iz 70 metara duboke provalije: "Mislili smo da osoba više nije živa, ovo je pravo čudo"

"Pripadnici Gorske službe spašavanja uspjeli su ženu oko 1:20 spustiti u podnožje litice, a akcija spašavanja okončana je u 4:30", rekli su za Hinu pripadnici Gorske službe spašavanja u Mostaru.

Prema njihovim riječima, ozlijeđenu ženu helikopter Europskih mirovnih snaga (EUFOR) transportirao je u bolnicu Dr. Safet Mujić u Mostaru, gdje je hospitalizirana.

Prema istom izvoru, ona je bila u skupini od 12 planinara koji su se kretali iznimno opasnom trasom planine Velež, no nisu posve jasne okolnosti kako je zapela na 400 metara visokoj litici.

Akciju spašavanja pješice je nastavilo oko 80 spasilaca GSS-a Mostar i Sarajevo i Civilne zaštite HNK. Uspjeli su doći do nje i spustiti je na sigurno.

U akciji spašavanja sudjelovalo je stotinu spasioca, a helikopteri Helikopterskog servisa Republike Srpske imali su više od 20 preleta.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene