Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snježne radosti

VIDEO Grad otkrio koliko građana se ovog vikenda vozilo sljemenskom žičarom, brojke su fascinantne

Aktualno Galerija Gužve na besplatnoj sljemenskoj žičari Gužve na besplatnoj sljemenskoj žičari Foto: Ronald Gorsic/Cropix Gužve na besplatnoj sljemenskoj žičari Gužve na besplatnoj sljemenskoj žičari Foto: sljeme Gužve na besplatnoj sljemenskoj žičari Gužve na besplatnoj sljemenskoj žičari Foto: Ronald Gorsic/Cropix Gužve na besplatnoj sljemenskoj žičari Gužve na besplatnoj sljemenskoj žičari Foto: Ronald Gorsic/Cropix +4 Gužve na besplatnoj sljemenskoj žičari Galerija 1/9 >>
Od jutra se stvaraju ogromne gužve na sljemenskoj žičari. Brojni građani iskoristili su mogućnost besplatne vožnje ovog vikenda.

Brojni građani iskoristili su sunčanu nedjelju i mogućnost besplatne žičare kako bi proveli dan na Sljemenu.

Prijevoz žičarom besplatan je za sve posjetitelje ovog vikenda. 

Iz Grada Zagreba građane su pozvali da u dolasku do žičare koriste javni prijevoz zbog ograničenih kapaciteta u garaži i na otvorenim parkiralištima u blizini donje postaje žičare. Isto tako, pozivaju građane da se ne upućuju osobnim automobilima na vrh Sljemena kako bi se smanjile gužve, odnosno da koriste besplatnu žičaru.

Pročitajte i ovo Darijo Brzoja Pripazite Hladni val može utjecati na zdravlje: Velika opasnost izdana je za Zagreb, a umjerena za Karlovac i Rijeku

Žičara radi do 19h, a zadnji autobus ZET-a sa Sljemena polazi u 22:40 kod Tomislavova doma.

U nedjelju se do 15 sati prevezlo 10.000 građana, a iz Grada Zagreba očekuju da bi ta brojka mogla narasti i do 15.000, što znači da bi ukupna brojka ovaj vikend mogla doseći 25.000 putnika, u odnosu na uobičajenih 5000 putnika vikendom.

Za nedjelju i ponedjeljak Grad je osigurao besplatno skijanje uz dodatno zasnježene staze, kao uvod u službeno otvorenje skijaške sezone u utorak, 23. siječnja 2024.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene