Obavijesti Video Pretražite Navigacija
AIRVG2024

Građani pohrlili vidjeti Rafalee: U samo nekoliko sati planule ulaznice za izložbu zrakoplova u Velikoj Gorici

AIRVG
AIRVG Borna Filic/Pixsell
Aktualno Galerija Rafale Rafale Foto: Ranko Suvar/Cropix AIRVG AIRVG Foto: Borna Filic/Pixsell Prvi AIRVG Prvi AIRVG Foto: Dalibor Urukalovic/Pixsell Rafale Rafale Foto: Marko Todorov/Cropix +0 Krila Oluje Galerija 1/5 >>
Organizatori su za građane osigurali 5000 ulaznica, a sve su podijeljene u samo dva sata. AIRVG će se održati subotu 11. svibnja na prostoru tzv. starog terminala Zračne luke Franjo Tuđman od 12 do 18 sati.

U samo dva sata podijeljene su sve ulaznice za ovogodišnji aeromiting AIRVG2024, koji će se održati 11. svibnja na prostoru starog terminala Zračne luke Franjo Tuđman u Velikoj Gorici od 12 do 18 sati. Ovakva navala pokazuje ogroman interes za događanje, na kojem će, između ostaloga, građani mogli izbliza vidjeti i nove borbene avione Rafalee.

Organizator događanja, Grad Velika Gorica, u sustavu prodaje karata ponudio je ukupno 5000 besplatnih ulaznica. Svjesni da bi događaj mogao pobuditi interes, već su ranije omogućili službenu akreditaciju za zrakoplovne fotografe, a pristigle su prijave čak iz Kanade, Južne Koreje i Tajvana.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Obrecnuo se i na oporbu Plenković: "Uputio sam prijedlog Milanoviću..."

"U ovom trenutku nemamo najavu dodatnih ulaznica. Broj posjetitelja određen je sigurnosnom procjenom o kapacitetu prostora stajanke generalne avijacije zračne luke na kojemu će se održati izložba zrakoplova. Za vrijeme održavanja događaja promet na zračnoj luci odvijat će se redovito – sav zrakoplovni promet mora funkcionirati uz zadržavanje više tisuća posjetitelja na prostoru aktivnog aerodroma", objasnio je organizator AIRVG2024 Juraj Odrčić.

AIRVG Prvi AIRVG Foto: Dalibor Urukalovic/Pixsell

Pročitajte i ovo Provjereno: Matej Pešut i Danka Derifaj, reporterka Provjerenog Javno je (ne)bitno "Ravnatelj na službenom putu": Reporterka Provjerenog razotkrila bezočnu laž

Inače, ovo je treći velikogorički aeromiting, a ove godine na njemu će se predstaviti Hrvatsko ratno zrakoplovstvo s programom Postani vojni pilot, Međunarodna zračna luka Zagreb, Hrvatska kontrola zračne plovidbe, Zrakoplovno-tehnički centar Velika Gorica, Croatia Airlines, Trade Air, Zrakoplovno-tehnička škola Rudolf Perešin, Veleučilište Velika Gorica, Aeroklub Velika Gorica i Turistička zajednica Velike Gorice.

AIRVG Rafale Foto: Ranko Suvar/Cropix

"Doista nam je žao zbog nezadovoljstva dijela građana koji nisu uspjeli osigurati ulaznicu, no naglašavamo da interes višestruko nadmašuje kapacitet ovog događaja te smo morali ograničiti dolazak na prostor događaja kako bismo osigurali sigurno odvijanje aeromitinga i normalno funkcioniranje zračne luke", zaključio je Odrčić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene