Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukinuta 2015. godine

Od sljedeće godine naknada od 50 lipa i za plastične boce od mlijeka?

Ilustracija: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Ilustracija: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Aktualno Galerija +0 Ilustracija: Dusko Jaramaz/PIXSELL Galerija 1/1 >>
Direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš otkrio je kako bi već početkom iduće godine u sustav povratne naknade od 50 lipa ponovno mogle ući plastične boce za mlijeko i mliječne proizvode, kao i staklena ambalaža za manje volumene.

"Intencija Ministarstva zaštite okoliša i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost jest da u našem depozitnom sustavu ponovno bude ambalaža vezana za mlijeko te staklena ambalaža za manje volumene, dakle govorimo o onima od 2 dcl, jer trenutna tehnologija je automatizirana i manualno omogućava da se i takve boce stavljaju unutar sustava", najavio je Ponoš u razgovoru za Laganini FM

Pročitajte i ovo Ilustracija Opoziv proizvoda Povlači se jedna vrsta mlijeka: Budite oprezni, sadrži alergen Ilustracija ZAŠTITA MALIH PROIZVOĐAČA Poskupljuje namirnica koju većina koristi: "Najjeftinija voda skuplja je od našeg proizvoda"

Na pitanje znači li to da već od iduće godine možemo očekivati vraćanje povratne naknade od 0,50 kn na takvu ambalažu, Ponoš je odgovorio kako im je namjera da se to dogodi u najkraćem mogućem roku.

Povratna naknada za mliječnu ambalažu ukinuta  je 1. studenoga 2015. godine uz obrazloženje kako je njezin udio u ambalaži obuhvaćenoj povratnom naknadom samo 11 %.

Direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš najavio je i da u prvom kvartalu iduće godine kreće novi javni poziv za subvencioniranje električnih automobila.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene