Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Veliki maestro'

Obrana zatražila izuzeće USKOK-ovih tužitelja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obrana šestero optuženih u slučaju 'veliki maestro' zatražila je danas izuzeće USKOK-ovih tužitelja u tom postupku Ksenije Pavić i Darka Žegarca, zbog navodno nezakonitih i neustavnih postupaka na štetu svjedokinje iz Hrvatskog fonda za privatizaciju Vesne Čizmar.

Zaposlenica HFP-a je u jučerašnjem svjedočenju na zagrebačkom Županijskom sudu optužila policiju da su joj prilikom saslušanja u lipnju 2007. prijetili i tjerali je da izmišlja i opisuje kako bi se moglo manipulirati ponudama u privatizacijama.

Pročitajte i ovo Ilustracija zločinačko udruženje Uhićenja u tijeku: Nova akcija USKOK-a i policije Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu

Za vrijeme ispitivanja u policiji bio je nazočan i zamjenik ravnatelja USKOK-a Darko Žegarac, dok je s njom u večernjim satima u vozilu na putu do zagrebačkog Županijskog suda, gdje je također ispitana, bila zamjenica ravnatelja USKOK-a Ksenija Pavić, kazala je svjedokinja.

Vesna Čižmar iskaz dala pod prijetnjom da će biti odvojena od djece?

Obrana tvrdi da je svjedokinja tada ispitana u okviru tzv. hitnih istražnih radnji za koje nisu postojali zakonski uvjeti, jer su svi osumnjičenici iz afere 'maestro' već bili uhićeni. Dodaju i da je prilikom ispitivanja Vesna Čižmar bila emocionalno iscrpljivana te da je iskaz davala pod prijetnjom da će biti pritvorena i odvojena od djece.

>> Zaposlenica HFP-a policajce optužila za prijetnje

Odvjetnici predlažu da se dvoje tužitelja zbog tih optužbi ispitaju kao svjedoci, budući da iz njenog iskaza proizlazi da nisu reagirali na nezakonitosti kojima je bila podvrgnuta.

Zbog zahtjeva obrane, o kojem bi trebao odlučiti ravnatelj USKOK-a Dinko Cvitan, današnja glavna rasprava je prekinuta, a nastavak suđenja zakazan je za sutra.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene