Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema uporabnu dozvolu

Nova dvorana zjapi prazna dok učenici vježbaju u ruševinama!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Učenici osnovne škole u Župi Dubrovačkoj već su dvije godine u doista neobičnoj situaciji. Iako je nova školska dvorana izgrađena gotovo do kraja, nema uporabnu dozvolu pa učenici moraju pješačiti sve do stare škole i stare dvorane.

A kada je kiša i loše vrijeme, umjesto da idu na sat tjelesnog - školarci ostaju u razredu. Za male Župljane svaki sat tjelesnog počinje dugom šetnjom, od sadašnje do stare školske zgrade. Od svakog sata gube 15-tak minuta. Ipak, to im ne smeta, sve dok ima tjelovježbe.

Pročitajte i ovo Ilustracija djece u školskim klupama javno savjetovanje Objavljen prijedlog kalendara za sljedeću školsku godinu: Nastavnici su nezadovoljni, evo što predlažu Digitalni inovacijski inkubator - 2 Razmišljanje izvan okvira Potraga za najboljim mladim inovatorima: "Ovo je najbolji način učenja"

'Kad puše onda se obučemo bolje i igramo nogomet, a kad je kiša onda idemo u neku učionicu u školi', rekao nam je Noel, učenik sedmog razreda.

Tvrtka koja je gradila dvoranu radove ne može završiti jer se našla u financijskim problemima.

>>Evo zašto Vlada namjerava zatvoriti neke škole

'Novac apsolutno nije u pitanju, općina i ministarstvo raspolažu s tim novcima. Dakle, ovdje se radi o jednoj proceduri nemogućnosti ugovaranja s tvrkom koja je u predstečajnom postupku', rekao je načelnik općine Župa Dubrovačka Silvio Nardelli.

I tako sve stoji. Jedna od najboljih hrvatskih mladih judašica Petrunjela, iako u novoj dvorani ima i tatamije, trenira u razrušenim hotelima u Kuparima. Njena majka i svi ostali roditelji su suglasni, ovo više nećemo trpiti, a pisali su i ministru Jovanoviću. Župski školarci još uvijek uživaju u ljepom vremenu, s kišom i sa zimom moraju se vraiti u razred.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene