Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samo da nije prazan

Nešto novo na slavonskom stolu? Kad se priprema purica, a kad prasetina - znaju oni koji čuvaju tradiciju

Zbog zabrane svinjokolje Slavonci koji su na blagdanskom stolu imali svinjetinu, imat će puricu, i to zagorsku puricu s najveće farme u Hrvatskoj koja je u srcu Slavonije.

Najveći broj zagorskih purica dolazi iz Slavonije. Danijel Đurić ima ih 3500 i sve završe na domaćim stolovima, a da ima još toliko, sve bi prodao, kaže.

Svake godine je potražnja sve veća. I Slavonci se sve više okreću puretini na blagdanskom stolu.

Iako se misli da je purica došla kao američka tradicija i naši stari su je pripremali od davnina. Svaka domaćica na svoj način. A kad se priprema purica, a kad prasetina - znaju oni koji čuvaju tradiciju.

Pročitajte i ovo Recepcija u bolnici Važan kriterij EU-a Zbog listi čekanja ostajemo bez europskog novca? Ministar uvjerava da slijedi reforma

Pročitajte i ovo Grijanje Dvosjekli mač za Plenkovića Nakon packi iz EU-a rast će cijene struje? ''Mogla bi se i udvostručiti"

''Kažu - živadsko meso s nogama uvijek zagrne onu godinu koja nije valjala'', objašnjava Kata Jagić: ''Obavezna je bila prasetina za Novu godinu jer svinje ruju naprijed pa ćemo svi poći prema boljem.''

Prasetina ili purica - bitno je da blagdanski stol nije prazan.

Više detalja pogledajte u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Mateje Drmić. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene