Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upozorenje policije

Nesreća na sjeveru zemlje: Autom naletio na dijete na električnom automobilu, prevezeno u bolnicu

Dijete na električnom romobilu, ilustracija
Dijete na električnom romobilu, ilustracija Foto: PU međimurska
Dijete je izgubilo nadzor nad upravljanjem električnom romobilu te s nogostupa sišlo na kolnik, gdje je na njega naletio osobni automobil.

U subotu oko 18 sati u Zebanec Selu u općini Selnica u Međimurju automobil je naletio na dijete koje je vozilo električni automobil. Dijete, koje je mlađe od 14 godina, po zakonu ne smije voziti električni romobil, a ovom prilikom nije nosilo ni kacigu te je teško ozlijeđeno, upozorili su iz policije.

Nesreća se dogodila u trenutku kada je dijete vozilo električni romobil po nogostupu, no u jednom je trenutku izgubilo nadzor nad upravljanjem te je sišlo s nogostupa na kolnik. U tom trenutku u prednji dio električnog romobila i u bočnu stranu tijela djeteta udario je osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka kojim je u istom smjeru upravljao 52-godišnji vozač, izvijestila je policija.

Pročitajte i ovo Suci Ustavnoga suda 13 članova suda Tko su suci koji su donijeli odluku o Zoranu Milanoviću? Jedna je svečano otvarala lift, drugi se lažno predstavljao i bio osumnjičen za primanje mita

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković Mala škola izbora Na jedno su svi zaboravili: Ni Milanović, ali ni Plenković ne mogu biti nositelji lista

Dijete je prilikom udarca palo na nogostup, a na glavi nije nosilo zaštitnu kacigu. Na mjesto događaja stigla je hitna pomoć te je ozlijeđeno dijete prevezla u čakovečku bolnicu.

Dijete na električnom romobilu, ilustracija Dijete na električnom romobilu, ilustracija Foto: PU međimurska

Policija upozorava na trenutačnu zakonsku regulativu koja se odnosi na sudjelovanje električnih romobila u cestovnom prometu, koje ne smiju voziti djeca mlađa od 14 godina.

Zabranjeno je imati slušalice u ušima, kaciga je obvezna te se moraju kretati biciklističkom stazom ili polako po nogostupu te su, između ostalog, obavezna svjetla ili reflektirajuće oznake tijekom smanjene vidljivosti, a za nepoštovanje pravila predviđene su i novčane kazne.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene