Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imat će zajedničku listu

Neovisni za Hrvatsku i HSP sklopili Sporazum o suradnji na euroizborima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Političke stranke Neovisni za Hrvatsku (NHR) i Hrvatska stranka prava (HSP) potpisale su u ponedjeljak Sporazum o suradnji na izborima za Europski parlament, a zajedničku listu objavit će početkom idućeg tjedna.

Sporazumom pokazujemo političku volju i spremnost na suradnju sa srodnim političkim strankama, kazao je u obraćanju novinarima u Saboru politički tajnik i saborski zastupnik NHR-a Zlatko Hasanbegović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna pukla ljubav Stranački raskol u Neovisnima za Hrvatsku: ''Županijski izaslanici potvrdili dolazak u Zadar'' Slika nije dostupna problemi zbog sabora Što se to događa na krajnjoj desnici: Razilaze li se Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović?

Neovisne za Hrvatsku i Hrvatsku stranku prava, dodao je, veže zajedničko političko pravaško-starčevićansko ishodište, zajednička vizija o mjestu i položaju hrvatskog naroda i države u EU-u, zajednička vizija Europe kao zajednice slobodnih, suverenih i neovisnih europskih naroda.

Zajedničku listu za Europski parlament dvije političke stranke predstavit će početkom idućeg tjedna, a na listi će se osim saborskih zastupnika Kluba Neovisni za Hrvatsku biti predsjednik HSP-a Karlo Starčević i zamjenik gradonačelnika Kutine Damir Markuš, najavio je Hasenbegović.

Predsjednica NHR-a Bruna Esih naglasila je da su u njezinoj stranci otvoreni za suradnju sa svim političkim strankama koje se pronalaze u vrijednostima koje zastupaju, vraćanju dostojanstva našoj domovini, a bez osobnih zahtjeva, ucjena i pritisaka.

Predsjednik HSP-a Karlo Starčević kazao je da je sporazum s NHR-om novi znak zajedništva u hrvatskoj državotvornoj politici, jedina politička opcija koja zastupa sveopće narodne i nacionalne interese. "Mi smo jedini politički čimbenik koji vas neće izdati, mi možemo pogriješiti, ali nećemo vam slagati, izdati vas ili prevariti. Dolazimo služiti, a ne vladati", istaknuo je Starčević te pozvao građane da izađu na izbore za Europski parlament.

Želja zajedničke liste NHR-a i HSP-a na predstojećim izborima za Europski parlament jesu dva zastupnika, a cilj je barem jedan zastupnik, objavili su čelnici tih stranaka na konferenciji za novinare na kojoj nisu bila omogućena pitanja novinara. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene