Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Bog i Hrvati"

Zvijezda hrvatske desnice vraća se u politiku: Bruna Esih učlanila se u poznatu stranku i najavila borbu

Bruna Esih ušla je u Hrvatsku stranku prava
Bruna Esih ušla je u Hrvatsku stranku prava Foto: HSP
Bruna Esih učlanila se u Hrvatsku stranku prava.

Nakon što je nedavno u redove Hrvatske stranke prava (HSP) pristupio Željko Glasnović, to je ovih dana učinila i Bruna Esih. Pristupnicu stranci potpisala je u nazočnosti predsjednika HSP-a Nikice Augustinovića, predsjednika Glavnog stana Ante Komljena i glavne tajnice Marine Logarušić.

Izjavu Brune Esih povodom pristupanja HSP-u prenosimo u cijelosti:

"Dana 2. veljače 2024. godine pristupila sam Hrvatskoj stranci prava (HSP). Nakon četiri godine potpunog izbivanja iz političkog života, moja odluka za povratak u nj nužno otvara dva osnovna pitanja: zašto sada i zašto HSP. Motiv nikada nije nebitan. Kao i trenutak. Postoje oni kojima motivacija za bilo kakvo političko djelovanje proizlazi iz jednostavnih, pragmatičnih razloga, ali se o njima, među njima, ne govori.

U hrvatskoj političkoj 'omerti'; jedina je norma da normi nema, odnosno da sve i svatko ima svoju cijenu, bilo da je riječ o potražnji ili prodaji. Zato je to prostor bez ikakvih vrijednosti (osim demagoški) – bez ideologije, Boga i nacije. Za koga se takvima onda ostaje boriti, ako ne tek za sebe same?

Pročitajte i ovo Peđa Grbin i Ivica Puljak kontroverze s turudićem "Povezan je s kriminalnim miljeom, ne smije biti na čelu DORH-a", "Ne bi smio biti ni sudac": Oporba na nogama zbog nove afere vladajućih

Postoje i oni drugi (jamčim životom da još postoje!) kojima je poticaj za političko djelovanje jednako svakom drugom djelovanju u životu. Ono je potaknuto unutarnjom odgovornošću, vođeno savješću, ali koliko god da je slojevito dolazi vrlo spontano i bez pripreme. U takvom djelovanju na raspolaganju imamo ono što nam rođenjem dade Bog, a vrijednosno dalje oblikuje Dom – obitelj i domovina.

Za njih se onda i borimo! Dovede li pak netko ijedno od toga u smrtnu opasnost, s namjerom ili nečinjenjem, aktiviraju se svi alarmi, jer bez njih bismo ostali ljudi bez identiteta, siročad. Niti jednog trenutka moje političko biće nije odustalo, jer je to nemoguće – nedjeljivi je dio tog šireg nasljeđa za koje osjećam odgovornost. I radi toga nikad nije pristalo biti predmetom prodaje.

Pročitajte i ovo Ivan Turudić Di si radosti? Oglasio se Turudić: Evo što kaže o sastancima s Mamićem, porukama s Josipom Rimac, Milanoviću…

Trgovci, dakako, nastavljaju trgovati za dolazak na pozicije moći po istom isprobanom receptu, skrivajući svoj unosan posao iza domoljublja, proturajući laž za nadu. Sigurni su da mogu tako i dalje, jer kupili su mnoge, zarazili zdrave. Spretno održavaju kaos, idealan medij za njihovo održanje. Prvotnu sedaciju nacije uskoro slijedi i nekroza. Tko će nam onda na kraj, misle.

No pogled u povijest uvijek će ih demantirati. Jer upravo u otrovima koje ispuštaju nalaze se protuotrovi: pravednički bijes i prkos, vođeni ljubavlju i osobnom slobodom koje za strah i prepreke ne znaju! Odgovori su tu na sva 'zašto'. Na pravom sam, dakle, mjestu, u koje je utisnuto još živo slovo Oca Domovine. Mjestu gdje riječi ne blijede, a bojovnici ne odustaju! Mjestu ponosnog člana Hrvatske stranke prava, na kojemu sam zahvalna i koje me čini poniznom. Bog i Hrvati!"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene