Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suradnja HHO-a i MORH-a

Neiskorišteno blago: Vojarne postaju objekti za treniranje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo obrane RH i Hrvatski olimpijski odbor, u nazočnosti predsjednice Vlade Jadranke Kosor, potpisali su Sporazum o suradnji na unapređenju i razvoju sporta u Hrvatskoj.

Sporazum omogućuje, ne samo zajedničko korištenje postojećih objekata i zajedničke opreme za natjecanja, već i suradnju u realizaciji programa obrazovanja, osposobljavanja i stručnog usavršavanja kadrova u okviru ustanove Hrvatske olimpijske akademije. HHO će sudjelovati u pripremi sportaša, a HV će imati koristi jer će se vojnici pripremati za svoje redovite zadaće, ali i za svjetske vojne igre, izjavio je ministar obrane.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vukelić: Informacija o selektivnom povećanju plaća je nesporazum Slika nije dostupna Ministar Vukelić doživio prometnu nesreću na povratku sa suđenja za Brodosplit

'Mislim da je najbitnije to što dobivamo prostor za treniranje. Te vojarne su stvarno jedno veliko blago koje možda još nije dobro iskorišteno, a na ovaj način će biti', rekla je Martina Zubčić, hrvatska taekwondo reprezentativka.

'Ovaj sporazum za Ministarstvo i vojsku znači puno, jer ćemo konačno u svojim redovima imati vrhunske sportaše. To znači i da će oni imati svoje obaveze prema MORH-u, ne samo da nastupaju u našim timovima, kada su vojne igre u pitanju, pa da nas predstavljaju, nego i u edukativnom, te obučnom smislu', rekao je ministar obrane Branko Vukelić.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene