Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vukelić: Informacija o selektivnom povećanju plaća je nesporazum

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar obrane Branko Vukelić sastao se s predstavnicima triju sindikata koji djeluju u sustavu MORH-a kako bi razmotrili informaciju o selektivnom povećanju plaća u Zrakoplovno-tehničkom zavodu, priopćeno je iz sindikata.

Radi se o nesporazumu, ustvrdio je ministar Vukelić, budući da su odlukom o dodacima za posebne uvjete rada obuhvaćena sva specijalistička radna mjesta oba remontna zavoda u sustavu - Zrakoplovno-tehničkog i Remontnog zavoda kopnene vojske, ali i na razini čitavih Oružanih snaga.

Pročitajte i ovo Trajekt Jadrolinije u splitskoj luci Pismo vrhu kompanje Sindikat Jadrolinije traži ostavku predsjednika Uprave: ''Znao je da brod Oliver nije spreman'' Plaće - 2 hladan tuš Veliko razočaranje za mnoge radnike u javnom sektoru: "To stvarno nije pošteno"; Ministar u Dnevniku Nove TV objasnio što se dogodilo

Kako bi se pitanje uvećanja plaće zbog posebnih uvjeta rada riješilo na način koji neće izazivati nepotrebna reagiranja u medijima, dvije strane dogovorile su formiranje povjerenstva s ciljem utvrđivanja i vrednovanja uvjeta rada ostalih specifičnih radnih mjesta u sustavu obrane.

Također, povjerenstvo bi do 15. svibnja trebalo izraditi prijedlog poticajnih otpremnina za državne službenike i namještenike u Ministarstvu obrane čija se radna mjesta ukidaju u procesu preustroja Oružanih snaga RH.

Predstavnici Sindikata državnih službenika i namještenika Hrvatske, Sindikata djelatnika u vojsci i državnim službama i Samostalnog sindikata djelatnika u zrakoplovstvu pozdravili su donošenje akata s ciljem poboljšanja statusa djelatnih vojnih osoba.

No, također upozoravaju na potrebu odgovarajućeg vrednovanja složenosti poslova radnih mjesta, uvjeta rada i odgovornosti civilnog osoblja u sustavu obrane.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene