Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prva faza gotova do 1. prosinca?

Nastavlja se čišćenje kanalizacije pod Stradunom: "Ako se vrijeme pogorša, to će otežati situaciju"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prva faza čišćenja i obnove trideset metara glavnog kanala u kanalizacijskom sustavu povijesne jezgre Dubrovnika pod Stradunom nastavljena je početkom ovoga tjedna, a predstavnik izvođača radova Tonći Janković iz tvrtke Anafora najavio je u četvrtak da bi prva faza trebala biti završena do 1. prosinca i početka Dubrovačkog zimskog festivala.

Janković je istaknuo da se od završetka radova u prvom dijelu prve faze od svibnja do danas na već očišćenom dijelu stvorio novi talog, što je posao vratilo unatrag petnaest dana.

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi policija objavila detalje Dvojica maloljetnika koja su pretukla trećeg u Lapadu završila u pritvoru Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi Video se brzo proširio Dubrovačka policija reagirala nakon snimke brutalne tučnjave: Uhićena dvojica maloljetnika

"Veliki pljusak početkom listopada s 259 metara vode po metru četvornom posebno je utjecao na to da se sve dodatno slije u kanal. Međutim, unatoč svemu tome radovi će biti završeni i prije roka koji je pred nas postavljen. Već 1. prosinca počinje Dubrovački zimski festival i mi dotad moramo otići“, rekao je Janković.

Najavio je kako će se nakon čišćenja u kanal postaviti kinete, kojima je cilj omogućiti protjecanje vode kroz okno u predviđenom smjeru. Nada se da do zadanoga roka neće doći do posebnog pogoršanja vremena, što bi moglo dodatno otežati sanaciju.

"Ovo je jako zahtjevan zahvat, ograničeni smo na samo jednog čovjeka u kanalu i jednog koji će mu pomagati", kazao je Janković.

Očekuje da će druga faza sanacije ostatka glavnog kanalizacijskog kanala podno Straduna početi u siječnju iduće godine, ali će i oni biti zaustavljeni tijekom turističke sezone, kada je Stradun prepun turistima, a temperatura u kanalu doseže i do 60 stupnjeva Celzijevih.

Riječ je o prvom čišćenju kanalizacije od njezine izgradnje. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene