Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pojačanje malim proizvođačima

Na plac preko interneta: Kod kumice po sir i vrhnje sada možete i zavaljeni u fotelju u dnevnom boravku

Tržnica (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Tržnica (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Tržnica (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Tržnica (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Tržnica (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Tržnica (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Tržnica (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Galerija 1/3 >>
Koliko ste puta poželjeli svježu domaću jabuku ili sir, ali niste stigli na tržnicu? Osječani na svoju tržnicu od sada mogu i virtualno, i to e - cekerom.

Mirisi i okusi domaće hrane na osječkoj tržnici. No, ne mogu svi doći u nabavku. U radno vrijeme tržnice, mnogi su na poslu. Kupovina na osječkoj tržnici od sada se, međutim, može obaviti i s radnog mjesta i to s pomoću e-cekera.

Pročitajte i ovo Požar u Osijeku Tijekom noći VIDEO Veliki požar u Osijeku: Vatra progutala napuštenu halu HŽ-a Podaci - 1 Brzina interneta Hrvatski Telekom mora platiti 5,9 milijuna eura: "Određivanje ovakve drakonske kazne je izvan svakog razumnog okvira"

E-ceker je svojevrsna web tržnica iza koje stoje osječka Udruga Slap i Razvojna Agencija Osječko-baranjske županije. Svaki se kupac najprije treba registrirati.

E-ceker okuplja dvadesetak lokalnih proizvođača.

Nakon uplate, naručeni proizvodi slažu se u papirnati ceker. Individualni kupci mogu ga pokupiti utorkom i petkom poslije posla, dok se narudžbe u tvrtke dostavljaju.

"Prvenstveno idemo na radno mjesto, znači, ostvarili smo suradnju sa sindikatima u gradu Osijeku, imamo dobar odaziv od sindikata prosvjete, fakulteta, škole", objašnjava Tomislav Katančić iz Udruge Slap. 

Europski projekt kao stvoren za lokalne proizvođače

Sve je dio Camarg projekta kojeg sufinancira Europska unija s ciljem da se internet prodajom pomogne razvoju lokalnih proizvođača.

"Osnovni cilj je u biti potaknuti, ojačati male proizvođače, male lokalne proizvođače koji upravo dolaze s našeg područja da im pružimo lakši plasman njihovih proizvoda na samo tržište", rekla je Matea Rešetar iz Razvojne agencije OBŽ

Internet tržnici zbog toga se namjerava pridružiti i Ivana.

"Da možemo ponuditi naše divne domaće proizvode po puno pristupačnijim cijenama kupcima koji ne stignu doći na tržnicu u vrijeme dok tržnica radi", rekla je Ivana Šunjić, proizvođačica voća. 

Dostava na radno mjesto stiže u roku od 48 sati od narudžbe. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene