Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Voda se povlači

Na Odranskom polju još desetak konja, ne prijeti im više opasnost

Pretraživanje dronom - 1
Pretraživanje dronom - 1 Foto: Facebook/Ravnateljstvo CZ-a
Djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite i Državne intervencijske postrojbe područje Odranskog polja pretražili su dronovima. Većina konja već je ujutro spašena, a desetak preostalih nalaze se na uzvisinama i ne prijeti im opasnost.

Na poplavljenom području Odranskog polja locirano je desetak konja i životinje su na sigurnom, priopćilo je u utorak Ravnateljstvo civilne zaštite nakon što je to područje pretraženo i snimljeno dronom.

Konji se nalaze na uzvisinama koje nisu pod vodom i ne prijeti im nikakva opasnost, navodi Ravnateljstvo.

Pročitajte i ovo Pogled iz zraka na uništenu kuću kod Šoderice - 4 Iz minute u minutu Dramatična borba s poplavama, voda uništila kuće: "Nadamo se da će noć biti mirnija od prethodne"

Pretraga je organizirana nakon što je dio konjogojaca iz sisačke Gornje Posavine upozorio u ponedjeljak da je na poplavljenom Odranskom polju ostalo zarobljeno više grla konja koji su tamo na slobodnoj ispaši.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dva uginula Više od 100 konja dobilo sunčanicu: Usprkos upozorenjima održali okupljanje

U potrazi za konjima, to su područje u utorak pretražili djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a i pripadnici Državne intervencijske postrojbe.

Pročitajte i ovo Spašavanje turista kod Paga - 1 Velika akcija VIDEO HGSS-ovci spasili turiste koje je bura odnijela na stijene otoka Paga: "Šta će ljudi, oni misle da je to mali vjetrić"

Iz Ravnateljstva poručuju da vodostaj opada, a nakon što se voda povuče, vlasnici će se vratiti po preostale konje koji su trenutno na sigurnom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene