Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika akcija

VIDEO HGSS-ovci spasili turiste koje je bura odnijela na stijene otoka Paga: "Šta će ljudi, oni misle da je to mali vjetrić"

Spašavanje turista kod Paga - 1
Spašavanje turista kod Paga - 1 HGSS - Hrvatska Gorska Služba Spašavanja/Facebook
Aktualno Galerija Spašavanje turista kod Paga - 1 Spašavanje turista kod Paga - 1 Foto: HGSS - Hrvatska Gorska Služba Spašavanja/Facebook Spašavanje turista kod Paga - 2 Spašavanje turista kod Paga - 2 Foto: HGSS - Hrvatska Gorska Služba Spašavanja/Facebook Spašavanje turista kod Paga - 3 Spašavanje turista kod Paga - 3 Foto: HGSS - Hrvatska Gorska Služba Spašavanja/Facebook +0 Spašavanje turista kod Paga - 4 Galerija 1/4 >>
Hrvatska gorska služba spašavanja objavila je kako su njezini pripadnici krenuli u novu akciju spašavanja.

Timovi HGSS-a Stanice Gospić u utorak u ranim jutarnjim satima spasili su dvoje ugroženih turista koje je jak vjetar otpuhao na stijene otoka Paga. Spasioci su dojavu dobili u ponedjeljak u 21:30 sati o dvoje ljudi kojima treba hitna pomoć te su u akciju spašavanja krenuli odmah.

Pročitajte i ovo Vojska pomaže u borbi s poplavama, ilustracija - 1 SRUUK poslao upozorenje FOTO/VIDEO Duž Drave traje utrka s vremenom, stigla i vojska. Reporterka Dnevnika Nove TV: "Na sreću, nije se obistinila najgora prognoza. No još nije sve gotovo"

Zbog otežanih vremenskih uvjeta i jakog vjetra nisu mogli koristiti morski put. Zato su preko mjesta Metajna, iza 1 sat u noći, stoji u službenoj objavi na Facebooku, pristupili ugroženima te ih odveli na sigurno. Iako su bili vidno preplašeni, u dobrom su stanju.

Pročitajte i ovo Poplave u Sloveniji, ilustracija - 4 Moguće oštećenje cijevi U Sloveniji se voda povlači, ali ostavlja veliku štetu: "Neka kuće nema, ali samo da smo mi ostali živi"

Turisti su krenuli u vožnju na dasci za stojeće veslanje (SUP) kod Karlobaga, ali jak vjetar odnio ih je na stijene otoka Paga. Pročelnik HGSS-ove stanice Gospić, Dario Cindrić, za Dnevnik.hr izjavio je kako su turisti bili bosi, pothlađeni i bez potrebne opreme. Srećom, kaže, imali su nepropusnu torbu u kojoj su držali mobitele te su tako i uspješno locirani i spašeni. "Bilo bi im jako teško do jutra da ih nismo spasili. Šta će ljudi, oni ne znaju što je to bura, oni misle da je to mali vjetrić."

Nakon uspješne akcije spašavanja, turisti su predani policiji u Karlobagu na identifikaciju.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene