Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije novac, ni zdravlje...

Motivacija za prestanak: Tko puši, taj je luzer?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za liječenje bolesti uzrokovanih nikotinom na godinu se izdvaja 2 milijarde i 800 milijuna kuna. Iako ga mnogi pušači nazivaju preradikalnim, novi zakon o zabrani pušenja mnoge je potaknuo da razmisle o prestanku.

U Hrvatskoj od posljedica pušenja godišnje umre 13.000 osoba, stoga bi kava i cigareta u kafiću uskoro mogli biti tek uspomena. Pušači su na udaru, novim zakonom i poskupljenjem. Pomoćnih je sredstava za prestanak i više nego dovoljno: akupunktura, hipnoterapijske seanse, .žvakače gume s malim sadržajem nikotina, transdermalni flasteri koji sadrže nikotin u različitim dozama i tablete.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zanimljiv pristup Skinite aplikaciju i pokušajte, oni koji su uspjeli 'su nezaustavljivi' Slika nije dostupna Nedovoljna zarada Volkswagen razmatra prestanak proizvodnje Bube?

Ako cigareta skraćuje život za osam minuta, pušač koji na dan popuši 30 cigareta, svaki dan skrati za puna četiri sata. Za prestanak pušenja ključna je motivacija. No nismo motivirani ni kad nas se pošteno opali po džepu, a još slabiji utjecaj imaju crne statistike. 'Ono što će sigurno motivirati sve kad shvate da pušenje danas nije 'in', jest spoznaja da je to necivilizacijski čin', rekao je dr. Veljko Đorđević. Ovisnosti se teško riješti, ali s cigaretom u ustima se nije rodio nitko. Nepušenje je postalo stvar društvenog ugleda pa zato tko puši, taj je luzer - možda je to dovoljan motivator.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene