Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nisam rekao da ne dolazim'

Milanović: Vrlo rado ću se susresti s Papom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik SDP-a Zoran Milanović izjavio je danas da nitko iz njegove stranke nikada nije rekao kako on neće nazočiti susretu s papom Benediktom XVI. u zagrebačkom HNK, naglasivši da će se vrlo rado odazvati tom susretu.

'Niti ja niti itko od mojih suradnika nikada nije ovu temu komentirao i nikada nije rečeno da neću doći na skup u HNK', rekao je Milanović na konferenciji za novinare u središnjici SDP-a.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin i Barbara Štrbac Najavio promjenu Grbin otkrio hoće li poštovati odluku Ustavnog suda i naglasio: "To je životinja stjerana u kut" Ustavni sud odlučio o Zoranu Milanoviću (Na slici Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda) Dva dana nakon izbora Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

'Duboko poštujem Papu, ali nažalost duboko prezirem one koji uporno 24 sata politiziraju njegov posjet', poručio je.

Upitan odakle se onda pojavila informacija da neće doći u HNK, Milanović je odgovorio 'kako je uvjeren da Crkva s tom informacijom nema nikakve veze, a ovo drugo zna se'.

'Dobio sam cirkularni poziv prije više tjedana, za razliku od bivšeg predsjednika Mesića i to je to', dodao je. Upitan hoće li doći na susret s Papom u HNK odgovorio je da će vrlo rado doći.

Novinari su ga pitali i što kaže za jučerašnji zaključak Vijeća za nacionalnu sigurnost, na što je odgovorio: 'Ništa', a isti je odgovor ponudio i na pitanje što očekuje od istrage optužbi bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca o navodnoj uključenosti policije u politički obračun s oporbom. Upitan misli li da policija u tom slučaju može istraživati sama sebe, odgovorio je kako smatra da ne može. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene