Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Digli bunu

Mejaši ne daju da im se u dvorište postavi odašiljač

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijelima i automobilima mještani Mejaša u Splitu spriječili su postavljanje odašiljača jednog mobilnog operatera. Protive se, jer se boje za svoje zdravlje.

Mario Gudelj nije odustajao, a kamionu-dizalici nije htio dozvoliti da nastavi s radom i postavi odašiljač za Tele 2 na zgradu autocentra koja je tik do njegove kuće. U njoj žive tri obitelji, koje se boje za svoje zdravlja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TELE2 donosi Vjeruju li da se baš njima neće dogoditi nesreća? Čak 73 posto roditelja koristi mobitel dok je u prometu s djecom Slika nije dostupna POZIV Tele2 raspisao poziv za donaciju deset dronova vatrogasnim društvima

>> U sumnjivom dimnjaku skriva telekomunikacijski odašiljač?!

'Pogledajte daljinu, pet, šest metara od kuće se postavlja antena, ja to svojoj obitelji i djeci ne mogu dozvolit da mi budemo pokusni kunići, da država na nama trenira, jer ako su prodali telekomunikacije ne moraju i zakon korumpirani koji su donijeli po kojem nikoga ništa ne moraju pitat', objašnjava Gudelj.

'Imamo pravo na normalan život'

U borbi protiv odašiljača pridružili su mu se susjedi, koji su se od ranog jutra okupili na mirni prosvjed. Automobilom su nastojali spriječiti ulazak dizalice. 'Radi svoje djece, radi svojih pet unuka i tako, mislim da imamo pravo na jedan normalni zdravi život', istaknuo je Tomislav Mihanović, jedan od prosvjednika.

U Tele 2 poručuju kako imaju sve potrebne dozvole i da odašiljač ne šteti zdravlju, no građani na Mejašima u to ne vjeruju. 'Koliko sam informiran, ipak to nešto zrači i tako dalje i to ipak će ostaviti posljedice, tko zna za koliko godina koliko za mene još više za mlađe, za unučad', kaže Gudelj. Mobilni operater poručuje kako radove moraju nastaviti, no i Mario Gudelj tvrdi kako neće odustati, te će po cijenu života braniti da se odašiljač postavi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene