Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novac joj nije prioritet

Lavina komentara na oglas za posao u konobi: "Prijateljica specijalizantica zarađuje manje od moje pomoćne radnice"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna objava na Facebooku je izazvala lavinu komentara. Radi se o potrazi za više radnika u jednoj konobi u Dalmaciji, a plaća je izazvala razne reakcije.

Sezona se bliži, a samim tim i sve više oglasa za poslove, pogotovo u Dalmaciji. Nedavno se jedan posebno istaknuo. Objava je na Facebooku pokrenula lavinu komentara.

Jedna žena je objavila da traži, kako kaže, konobaricu/konobara, plaća je 12.000 kuna neto, kuharicu/kuhara za plaću od 22.000 kuna neto. Traži i pomoćnu radnicu u kuhinji, a plaća je 10.000 kuna neto. "Za sve pozicije je potrebno iskustvo rada u a la carte restoranu. Radno vrijeme je devet sati, jedan dan tjedno slobodan. Smještaj, ručak i večera osigurani. Upiti u inbox ili mail", napisala je vlasnica.

Ubrzo su pristigli razni komentari, među kojima se našla i osoba koja pita znači li to da se radi 54 sata tjedno. Vlasnica je rekla da posao nije lagan te zbog toga treba biti pošteno plaćen.

Pročitajte i ovo Mladen Novosel, predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, i Dalibor Špadina Savez samostalnih sindikata Sindikati traže veće plaće, poslodavci nude povećanje, ali ipak ima problema: "Neprihvatljivo nam je da se dira u doprinose za mirovinsko i zdravstveno"

Jedan od komentatora objave je rekao da su to "filozofi, a najmanje radnici", prenosi Slobodna Dalmacija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna traže ravnopravnost FOTO/VIDEO Vozači saniteta odgovorili na Beroševe prozivke: "Štrajkaši nisu monstrumi"

Nakon svega, oglasila se sama vlasnica koja je rekla da je njezina prijateljica specijalistica porodništva u državnoj bolnici u Zadru te da radi najmanje 72 sata tjedno. "Zarađuje manje od moje pomoćne radnice u kuhinji i nema plaćen smještaj ni hranu. Mi smo obitelj, u mom restoranu. Jedemo svi isti ručak, zezamo se, smijemo i družimo. Vozim auto star 20 godina. Zato što volim ovaj posao i novac mi nije prioritet", zaključila je vlasnica.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene