Obavijesti Video Pretražite Navigacija
trenutno u bolnici

Potraga za nestalim surferom završila čudom: Slovenac u moru proveo 26 sati i doplivao do Trsta

Zlatko Carević (MRCC Rijeka) i Katarina Jusić (Foto: Dnevnik.hr)
Zlatko Carević (MRCC Rijeka) i Katarina Jusić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Zlatko Carević (MRCC Rijeka) i Katarina Jusić (Foto: Dnevnik.hr) Zlatko Carević (MRCC Rijeka) i Katarina Jusić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Zlatko Carević, Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture Rijeka (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Surfer koji je u ponedjeljak nestao u moru ispred Umaga pronađen je u Sloveniji i trenutno je u bolnici, doznaje Dnevnik Nove TV.

Slovenski surfer za kojim se tragalo od ponedjeljka nakon što je nestao u moru ispred Umaga, pronađen je u - Italiji. Trenutno se nalazi u bolnici.

Pročitajte i ovo Screenshot Velika greška Hoće li se Dankin ubojica izvući? "Bojim se da je ovime slučaj doveden u slijepu ulicu" Marijana Franjić Potraga Jeste li je vidjeli? Četvrti dan traga se za ženom koja je nestala u Virovitici

Katarina Jusić, reporterka Dnevnika Nove TV, javlja da je slovenski surfer Goran Jablanov sam otplivao do Trsta, nakon čega je zaprimljen u bolnicu. 

Zlatko Carević iz MRCC Rijeka, potvrdio je da se Jablanov oporavlja u talijanskoj bolnici. "Prema svim našim parametrima, preživljavanje po ovim uvjetima i po ovim temperaturama mora je manje od 12 sati", kaže Carević.

Zlatko Carević (MRCC Rijeka) i Katarina Jusić (Foto: Dnevnik.hr) Zlatko Carević, Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture Rijeka (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

No, kako je onda Jablanov preživio čak 26 sati u moru? "Pretpostavljamo da je preživio zbog neoprenskog odijela koje imaju surferi. Pretpostavljamo i da su to ekstremni sportaši, da su jako dobro pripremljeni", rekao je Carević za Dnevnik. Nove TV.

Plivao od ponedjeljka

Podsjetimo, nakon dojave građana koji su u ponedjeljak oko 17 sati obavijestili Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru da olujni vjetar dvojicu surfera nosi prema otvorenom moru, pokrenuta je spasilačka akcija u koordinaciji s Lučkom kapetanijom Pula i Lučkom ispostavom Umag.

Službenici pulske Kapetanije su u 18 sati javili kako je jedan od dvojice surfera uspio samostalno doplivati do obale u blizini Umaga, gdje su ga preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći Pula.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene