Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kirin opovrgnuo da su njegove izjave na YouTubeu poslane iz SDP-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin opovrgnuo je danas da je on izjavio, kako prenose mediji, da je saznao kako su video zapisi njegovih izjava internetskom portalu YouTube poslane iz SDP-a.

"Ja to nisam uopće rekao. To je rekao netko od novinara koji su stajali gdje smo mi neformalno razgovarali. Niti mi je ikad palo na pamet da se služim takvim stvarima, zapravo to nije posao ni ministra ni MUP-a", izjavio je Kirin novinarima u Virovitici gdje se održava sjednica Vlade.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ivica Kirin treći put gradonačelnik Virovitice Slika nije dostupna Preko You Tubea policija došla do motocikliste bržeg od 300 km/h

Zastupnici SDP-a zatražili su danas u Saboru Kirinovu smjenu i kaznenu odgovornost zbog spomenute izjave, te ocijenili da je ta izjava izravna prijetnja na račun SDP-a, da je ministar zlouporabio svoju poziciju za obračun s političkim protivnicima.

SDP je od Kirina zatražio da objasni na temelju čije odluke i kojeg zakona je policija provodila istragu o autoru video zapisa.

Na upite novinara da komentira traženje SDP-a, Kirin je ponovio da mu je sve to (s YouTube) bilo simpatično sve do trenutka dok ljudi nisu počeli pričati koja to ekipa radi, te da to i novinari znaju.

"Ja sam to isto čuo kao i vi i niti sam potvrđivao da li to radi ova ili ona strana nego sam samo rekao da to ima politički motiv, jer su obično samo političari jednih stranaka dok drugih nema", izjavio je Kirin ocjenjujući SDP-ov potez početkom predizborne kampanje.

Ministar unutarnjih poslova također je izjavio da je novinaru, kada mu je pokušao postaviti pitanje da li se to može naći, rekao da se time ne bavi, te da bi to ikada radio.

Na upit nije li MUP ipak pokušao istražiti tko to radi, Kirin je
odgovorio da mu to ni ne pada na pamet. 

"Zašto bih to radio, pa tu nema elemenata nikakvog djela kojim bi se policija bavila. Pokušava se cijelo vrijeme napraviti neka afera. Ako mi ne možete ništa drugo naći, onda bar zbog izjava. Mislim da je to sve dio izborne kampanje", izjavio je Kirin.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene