Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije im lako

Kako ide ostalim velikim dvoranama?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prije tri godine za potrebe svjetskog prvenstva u rukometu, uz Spaladium Arenu, izgrađeno je još 5 velikih dvorana u Zagrebu, Osijeku, Zadru, Varaždinu i Poreču.

Od početka ih je pratio glas uzalud bačenog novca i besmislenog proračunskog opterećenja. Zato smo provjerili kako posluju i ostale hrvatske Arene. Arena Zagreb ni danas nije prazna: održava se festival hrane i vina. Prošle je godine bilo više od 30 događanja. Od koncerata do hokejaškog spektakla. Zarada je dovoljna samo za pokriti režije i plaće. Nedostaje još za operativne troškove. 'To je još neki iznos od 7,8,9 milijuna kuna', rekao je Tomislav Pervan, direktor Arene Zagreb.

Pročitajte i ovo Veliki brat u Osijeku - 2 Sve mogu zabilježiti Veliki brat stigao u grad na istoku Hrvatske: "Kamere imamo na pet kritičnih mjesta, a cilj je sve premrežiti" Problem proračuna u Zadru - 1 tehnički proračun Sve je stalo zbog svađe: Gradonačelnik i Gradsko vijeće prebacuju loptice, a radnici strahuju za plaće

Dom zadarske košarke neće doživjeti splitsku sudbinu jer posluje u plusu. Spašavaju ih krcate pomoćne dvorane za rekreaciju i školu košarke, jer muku muče s punjenjem velike koja je i danas prazna. 'Sva sreća da imamo pomoćne i što se tiče budućnosti dvorane tu nema problema, ali problem je velika dvorana što bi trebalo povećati broj evenata. Ali u ovoj situaciji je jako teško', rekao je direktor Višnjaka.

>> Spaladium arena i dalje u mraku, događanja još nisu otkazana

U porečkoj Žatici traje europsko juniorsko prvenstvo u mačevanju. Oni su od grada dobili milijun i 200 tisuća kuna i tim novcem podmirili sve račune. 'Sad je završni račun pri kraju i mislim da smo nešto čak i uštedjeli', rekao je Franko Buda, tajnik Sportske zajednice Grada Poreča. 'Štedimo na svakom koraku. Lani smo i otkazali ugovor agenciji koja je održavala čistoću tako da smo zaposlili dvije radnice i tako uštedjeli', dodaje Buda.

Varaždinska dvorana, tvrdi njezin direktor, posluje pozitivno i tako će, kaže, biti i sljedećih 25 godina koncesije. 'Ne radi se naravno o nekoj spektakularnoj dobiti, razlika je u tome što je ova dvorana svakodnevno iskorištena od klubova grada Varaždina, pa to stavlja trošak i njenu iskoristivost u pozitivniji omjer', rekao je Neven Buljan, direktor gradske dvorane Varaždin.

U plusu je i osječka dvorana Gradski Vrt. 'Sastoji se od pet sportskih dvorana i koje su u funkciji ujutro od 7 do 23 sata navečer. Sve na komercijalnoj osnovi, dakle svaki sat se plaća, drugačije ne bi mogli biti uspješni', objasnio je Oto Živić, upravitelj dvorane Gradski vrt. Jer prazne dvorane i prazne tribine znače i praznu blagajnu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene