Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ohrabruju pomirljivi tonovi dužnosnika

Josipović: Još nije vrijeme za susret s Nikolićem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Ivo Josipović izjavio je u utorak za Radio televiziju Vojvodina da susret sa srbijanskim predsjednikom Tomislavom Nikolićem trenutačno nije moguć.

'Naš susret ima smisla samo onda ako zajedno možemo poslati neku dobru poruku. Inače je efekt upravo suprotan, i za srpsku i hrvatsku javnost. Za sada je bolje da još uvijek tražimo putove', rekao je on.

Premda loši odnosi dvojice predsjednika, pa i ukupni odnosi dvije države utječu na cjelokupno stanovništvo, najviše od toga štete imaju srpska manjina u Hrvatskoj, odnosno hrvatska u Srbiji, prenosi RTV.ž

Pročitajte i ovo Policija u Dublinu - 1 Drugi napadnuti se vraća Za obitelj mladića ubijenog u Dublinu pokrenuli humanitarnu akciju, odaziv je velik Slika nije dostupna Komentirao Vučićeve izjave Medved: "Srbija se mora suočiti s istinom i svojom ulogom u provedbi velikosrpske ideologije. Na istini možemo graditi buduće odnose"

>> Josipović: Susret s Nikolićem još ne bi bio svrhovit

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac tim povodom navodi da se pitanja povratka izbjeglica, njihovih prava i manjinskih prava uopće, ne mogu razvijati i rješavati bez suradnje dviju država.

„Predstavnici hrvatske i srpske manjinske zajednice u Zagrebu održali su jedan zajednički sastanak na kome smo rekli da ne želimo više biti taoci takvih politika. Jer je zaista nezgodno biti Hrvat u Srbiji i Srbin u Hrvatskoj kada imamo ovakve animozitete“, izjavio je za RTV predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Petar Kuntić.

On je dodao kako je ipak ohrabrujuće što dužnosnici drugih razina vlasti, premijeri i ministri vanjski poslova dvije države, šalju pomirljive tonove i što je komunikacija među njima počela. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene