Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u pomoć više ne vjeruju

Još jedno prekršeno obećanje Milana Bandića: "Čekam stan, međutim neću ništa dobiti"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ured ministarstva državne imovine preselio se u studnetski dom Cvjetno naselje. Već prvi dan pretrpan je zahtjevima unesrećenih sugrađana. Za to vrijeme, gradonačelnik Milan Bandić uhvaćen je u još jednoj laži jer nije održao svoje obećanje.

Vrata novog ureda službeno se nisu ni otvorila, a red se već stvorio. Pomoć od države žele, ali u nju ne vjeruju.

Pročitajte i ovo Požar automobila u Prečkom - 2 Očevid u tijeku FOTO Noćna buktinja uznemirila građane: Izgorjela čak tri automobila Screenshot Podrhtavanje tla Potres jačine 5,2 prema Richteru pogodio Tursku: "Jako nas je treslo, izašli smo iz kuće"

"Ja čekam stan, međutim neću ništa dobiti. To je samo obećanje pred izbore“, smatra Stanko koji boravi u Cvjetnom naselju.

Pred izbore stigao je izdvojeni ured Ministarstva državne imovine u studentski dom Cvjetno. Dvadesetak stručnjaka, pravnika, ekonomista, ljudima koji su ostali bez domova pomažu da se lakše i brže prijave za pomoć države.

"Znate kaj ne očekujemo baš puno, nažalost. Vidim da ustvari sva vrata koja sam otvorila niš koristi“, kaže Ljudmila Iveković.

Da će ovo biti od velike koristi, uvjereni su iz Ministarstva državne imovine. Ured će se, kažu, uskoro instalirati i ostalim pogođenim dijelovima, Čučerju i Markuševcu.

Resorni ministar Banožić još jednom je ponovio da se na poziv Vlade za financiranjem najamnine mogu javiti i oni s narančastim odnosno žutim naljepnicama, ali samo ako se naknadnim pregledom utvrdi da je ona ipak crvena.

"Svi oni koji misle da je narančasta teže oštećenje, to ćemo dokazati statičkim elaboratom i na osnovu toga dokazati Gradu Zagrebu da je oznaka crvena i tada više nema zapreka“, kaže Mario Banožić, ministar državne imovine.

Zapreka za ovu tročlanu obitelj trentačno je žuta oznaka, koja bi prema njihovom mišljenju trebala biti crvena.

"Kuća unutra, glavni zidovi su otišli. I vani dosta ima štete. Nadamo se pomoći države“, kaže Amina Šarić koja također boravi u domu Cvjetno naselje. Ili pomoći Grada, koja je već trebala stići.

Ovako je prije točno tjedan dana govorio Bandić: "I neka ne brinu i oni koji će do 25. dobiti ključeve gradskog stana, oni koji ispunjavaju kriterije“. Danas, 25. svibnja ne da nisu uručeni ključevi gradskih stanova, još nema ni popisa tko bi od unesrećenih građana trebao dobiti stan.

"Sve što sam rekao stoji samo može biti dan gore ili dolje. I mi ćemo ovaj tjedan, na koncu tjedna podijelit onoliko ključeva koliko budu ljudi ispunili kriterija iz Cvjetnog“, obećavao je Bandić prošlog tjedna.

Cvjetno je posjetio i predsjednik zagrebačkog SDP-a. Napao je Plenkovića i gradonačelnika Bandića da zajedno upropaštavaju Zagreb.

"Vidite kome je sve grad podijelio nekretnine, kako ima za njih, a za ove ljude nema. Grad u vlasništvu ima 5000 stanova, država još toliko. Neka nađu stanove“, kaže Gordan Maras, predsjednik zagrebačkog SDP-a.

Dok stradali čekaju stanove, njihova teška sudbina postala je poligon za političke obračune. I skupljanje političkih poena.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene