Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najavio dolazak

Ivo Josipović: 'Dobri su nagovještaji da će kancelarka Merkel doći u Hrvatsku'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što se Angela Merkel 1. srpnja nije pojavila na proslavi hrvatskog ulaska u EU u Zagrebu zbog brojnih obaveza, uskoro bi ipak mogla doći.

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović izjavio je u utorak da je njemačka kancelarka Angela Merkel "uglavnom pristala doći" u Hrvatsku, na regionalni summit koji bi se u srpnju trebao održati u Dubrovniku.

Pročitajte i ovo Europski parlament sdp objavio liste DIP od ponoći prima kandidature za Europski parlament, za kršenje izborne šutnje ozbiljne novčane kazne Nastavak prosvjeda poljoprivrednika Nezadovoljni europskom politikom Prosvjednici blokirali centar Bruxellesa: Europski birokrati gnjev poljoprivrednika mogu vidjeti, čuti, ali i namirisati

"Dobri su nagovještaji da će kancelarka Merkel doći u Hrvatsku", rekao je Josipović. "Očekujem da će možda biti i nekih drugih važnih osoba iz Europske unije, ali najvažniji gost, najvažnija osoba je kancelarka Merkel", naglasio je Josipović, odgovarajući na pitanja novinara u Ašgabatu.

Angela Merkel: Nitko ne bi trebao sumnjati u odlučnost EU-a glede sankcija Rusiji

Predsjednici Hrvatske i Slovenije, Ivo Josipović i Borut Pahor prošle su godine zajedno inicirali redovne sastanke šefova država jugoistočne Europe. Svrha sastanaka je razmotriti daljnju dinamiku procesa proširenja EU-a, pronaći unutar regije kapacitete za rješavanje međusobnih otvorenih pitanja te definirati neke prioritetne gospodarske i infrastrukturne projekte od zajedničkog interesa za sve zemlje regije.

"Vi znate da imamo taj format u kojem dolaze predsjednici šire regije, zajedno s nekim vodećim ljudima iz EU-a. Ovaj put je Merkel uglavnom pristala doći i puno očekujem od tog sastanka, na kojem će se razgovarati o infrastrukturi, razvoju, suradnji i proširenju EU-a", rekao je Josipović.

Na prvi sastanak održan prošlog srpnja u Brdu kod Kranja kao gost je došao francuski predsjednik Francois Hollande. Pored Josipovića i Pahora iz regije su sudjelovali predsjednici Makedonije, Srbije, Albanije, Crne Gore, Kosova, te predsjedatelj bosanskohercegovačkog predsjedništva.

Milanović: Netko je namjerno propuštao ovršiti predmete u korist države!

Kancelarka Angela Merkel nije se 1. srpnja pojavila na proslavi hrvatskog ulaska u EU u Zagrebu zbog, kako je to objašnjeno iz njemačke vlade, brojnih obaveza, ali su svi analitičari to doživjeli kao negativnu političku poruku hrvatskoj vladi zbog "slučaja Perković", koji je u međuvremenu riješen Perkovićevim izručenjem Njemačkoj. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene