Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cirkus u Domu

Pernar izazvao incident, opet upao Tomaševiću na konferenciju: "Koliko apartmana imate, koliko puta ste išli Bandiću?"

Ivan Pernar na piku ima zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića. Opet se pojavio na Tomaševićevoj presici i prozvao ga.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević je u utorak govorio o domovima za umirovljenike, kada mu je u jednom trenutku na konfenciju za medije opet upao Ivan Pernar. Povisio je ton i govorio mu da laže te da nije transparentan. " Lagali ste da ćete s Pripuzom raskinuti ugovor, a sklopili ste ga za još više novca, lagali ste da ćete zatvoriti Jakuševac", derao se Pernar.

Tomašević je opetovano tražio Pernara da izađe iz Doma za starije osobe u Markuševcu. Josip Juretić, koji je postavljao pitanja, prozvao je gradonačelnika zbog cijena u staračkim domovima, prosječnih mirovina i divljih svinja u gradu, za koje kaže da šire zarazne bolesti. "Ovo nisu pitanja, ovo je monolog. Za prosječnu mirovinu pitanje postavite Vladi. Upadate mi u riječ, ili ćete šutjeti i slušati moje odgovore ili možete izaći van. Hoćete šutjeti dok dajem odgovor? Ovo je performans", odbrusio mu je Tomašević.

"Neću dozvoliti ovakav cirkus od presice, da ja odgovaram, a vi mene prekidate, da imate performans i s bivšim zastupnikom Pernarom koji ima koliko, tri apartmana, tek se sad počeo pojavljivati na presicama, nakon što smo najavili povećanje paušala za iznajmljivanje, koji je sramotno mali, 40 eura po krevetu u Zagrebu godišnje. Odjednom, zastupnik Pernar, bivši koji ima nekoliko apartmana, koji samo o tome govori, odjednom se počeo pojavljivati na presicama uprave. Eto to je motiv", ljutito je odgovorio Tomašević Juretiću.

Pročitajte i ovo Metalne opruge Nižu se propusti Ispovijest zaposlenika zagrebačkog vrtića: "Dijete je dvaput slomilo nogu, a pokušali su sve zataškati". Otkriveni i novi problemi

"Izađite van, koliko imate apartmana, koliko ste puta dolazili Bandiću na konferenciju", rekao je Tomašević Pernaru. Pernar i njegove kolege su gradonačelnika Tomaševića optužili i za visoke cijene smještaja u domu za starije koja se kreće od 500 do 600 eura.

"Ovo su najmanje cijene od svih domova u Hrvatskoj, a za visinu mirovine pitajte Vladu jer tamo nisam vidio da ste upali na presicu Vladi i Andreju Plenkoviću, ali ovdje jeste", poručio je Tomašević.

Istaknuo je da se na tom mjestu održava konferencija za medije, a da on nije predstavnik medija.Tomašević je prekinuo konferenciju, na što su mu novinari zapljeskali.

Pročitajte i ovo Smiljana Srnec, ilustracija Osuđena na 15 godina Smiljana Srnec puštena na slobodu, zamjenik glasnogovornika Županijskog suda: "Mora na operaciju u KBC Zagreb"

Pernaru je to očito postala nova zanimacija, jer je na Tomaševićevu presicu upao i krajem prošloga mjeseca.

Tada je napao Tomaševića da laže o starosti tramvaja, ali i upitao gradonačelnika "zašto dijeli stanove migrantima i azilantima, "dok naši ljudi ne mogu stanove za najam naći po normalnim cijenama".

I tada ga je Tomašević podsjetio da se održava konferencija za medije, a da on to - nije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene