Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Omiljeni sajam

Još jedna manifestacija je žrtva korone: Prvi put od 1977. otkazan i Interliber

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog epidemiološke situacije, a slijedom preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite i Stožera civilne zaštite Grada Zagreba nažalost odgađa se 43. međunarodni sajam knjiga Interliber.

Tako stoji u priopćenju koje je u ponedjeljak poslijepodne stiglo iz Grada Zagreba. Interliber se trebao održati od 10.11. do 15.11.2020.

Pročitajte i ovo Ilustracija ipak su rijetke Otkrivene dvije nove nuspojave cjepiva protiv korone: Pregledali kartone čak 99 milijuna ljudi, ovo su rezultati Ilustracija prodor koronavirusa Obustavljena istraga! Osoblje Doma za starije i nemoćne u Splitu nije krivo za 18 smrtnih slučajeva

"Novi termin odredit će se sukladno smirivanju epidemiološke situacije te molimo cijenjene izlagače i građane za razumijevanje", piše u priopćenju.

Na Facebooku se oglasio i gradonačelnik Milan Bandić. Najavio je mjere potpore nakladnicima. 

"Naši nakladnici su posljednje 43 godine tvorili Interliber svojim dolaskom, izlaganjem i programima, a kako bi ovu tešku gospodarsku situaciju prebrodili sa što manjim ožiljcima odlučili smo donijeti mjere potpore koje ćemo u petak raspraviti i predstaviti upravo njima", napisao je Bandić.

"Uz veliku zdravstvenu prijetnju sa kojom smo svi suočeni, trebamo prije svega biti odgovorni, ali ujedno hrabri i inovativni. Zdravlje nam je na prvom mjestu, no naša je zadaća da gospodarske aktivnosti potičemo, ponekad preuzimajući i poslovni rizik te da u postojećim uvjetima budemo i odgovorni i hrabri i kreativni.
Same mjere prije prezentiranja javnosti usiglasit ćemo u petak na sastanku s našim nakladnicima", završio je. 

 

"Knjiga svima i svuda"- platforma za Interliber online

Predmnijevajući mogućnost ovakve situacije, a kako bi se barem djelomično umanjio gubitak prihoda zbog neodržavanja Interlibera, Zajednica nakladnika i knjižara pri Hrvatskoj gospodarskoj komori već dva mjeseca radi na pripremama projekta "Knjiga svima i svuda", koji će, kako objašnjava predsjednik ZNK-a Slavko Kozina, interliberske aktivnosti prenijeti na online platforme, u knjižare i na HRT3.

"Očekujući probleme, mi smo se paralelno spremali s alternativama koje su bile epidemiološki i ekonomski odgovorne", kazao je Kozina Hini. Pojasnio je kako je riječ o platformi pod nazivom "Knjiga svima i svuda", "a uključuje jednu zajedničku web stranicu, gdje će se raditi online kupnja, uključuje popularne sajamske cijene u svim knjižarama diljem Republike Hrvatske - dakle, preko 100 knjižara, te 'Premium program' koji rade hrvatski urednici, a koji uključuje organizaciju susreta 'Promotor s piscem' predstavljanja novih knjiga".

Sve će se raditi uz streaming na web stranici ZNK-a, odnosno, na trećem programu Hrvatske radio televizije. "To drugim riječima znači da ćemo imati Interliber dislociran u online svijet, u knjižare i na HRT3", istaknuo je Kozina.

Čitav projekt odvija se u organizaciji ZNK HGK, Hrvatske gospodarske komore, te u suorganizaciji s Ministarstvom kulture i Gradom Zagrebom, a javnost će o detaljima projekta biti obaviještena na konferenciji za medije koja bi se trebala održati do konca ovoga tjedna.

"Nakladnici i knjižari između sebe komuniciraju i sve će biti uskoro objavljeno. Nama je žao jer smo podupirali taj projekt do zadnjeg časa, i želimo barem malo od tog šušura, gdje je godišnje na Interliber dolazilo i 120 tisuća ljudi, prenijeti u tu priču. Ono što je dobro je to što će ovaj put ljudi i u Metkoviću moći kupiti po dobrim cijenama knjige, čuti nove stvari od pisaca i mislim da ćemo ovime na najbolji mogući način odgovoriti na neodržavanje Interlibera", poručio je Kozina.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene